Ηλεκτρικό Peugeot 208 από το 2018 (vid)

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ηλεκτρικό Peugeot 208 από το 2018 (vid)

Η επόμενη γενιά του δημοφιλούς 208, θα είναι το πρώτο νέας γενιάς ηλεκτρικό όχημα της Peugeot που θα κυκλοφορήσει στους δρόμους. Ήδη η εταιρεία διαθέτει στη γκάμα της το iOn, το οποίο όμως ήταν μια πρώτη απόπειρα με πολύ μικρή αυτονομία και εξαιρετικά μικρό μέγεθος.

Η νέα γενιά ηλεκτρικών μοντέλων, την οποία θα σηματοδοτήσει η παρουσίαση του νέου 208 το 2018, θα βασίζεται στο νέο πλαίσιο που έχει αναπτύξει η γαλλική εταιρεία με την κινεζική Dongfeng, γνωστό και ως e-CMP.

Πρόκειται για μια κλιμακωτή βάση, πάνω στην οποία μπορούν να δημιουργηθούν συμβατικά και SUV αμαξώματα, με διάφορα μήκη και πλάτη, καλύπτοντας μια πολύ μεγάλη γκάμα προσφερόμενων μοντέλων.

Το νέο πλαίσιο στο οποίο θα βασιστεί και το 208, θα έχει προηγμένα χαρακτηριστικά ταχύτατης –και ασύρματης- φόρτισης και τους συσσωρευτές τοποθετημένους χαμηλά στο πάτωμα με αποτέλεσμα η εκμετάλλευση των χώρων του εσωτερικού να είναι ιδανική.

Σε ταχυφορτιστή, θα έχει τη δυνατότητα να ανακτά το 80% της ενέργειας των μπαταριών μέσα σε μόλις 30 λεπτά, ενώ η συνολική αυτονομία με μια πλήρη φόρτιση θα ξεπερνά τα 450 χιλιόμετρα, χάρη σε συστοιχία μπαταριών συνολικής ισχύος 50 KW/h.

Στην περίπτωση του 208, η κίνηση θα μεταδίδεται στους εμπρός τροχούς από έναν ηλεκτρικό κινητήρα ισχύος 115 ίππων, ενώ στο μέλλον και στο SUV 2008 αυτοί μπορεί να είναι δύο, ένας για κάθε άξονα.

Να σημειωθεί ότι το ίδιο πλαίσιο θα χρησιμοποιηθεί στη συνέχεια και παράλληλα από τις υπόλοιπες μάρκες του ομίλου, τις DS, Citroen και προφανώς την Opel. Σύμφωνα με τις μέχρι σήμερα ανακοινώσεις της PSA, συνολικά 7 ηλεκτρικά μοντέλα θα παρουσιαστούν έως το 2020, ένας αριθμός που αναμένεται να κρατήσει το γαλλικό όμιλο στην πρωτοπορία της νέας εποχής των ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Ηλεκτρικό Peugeot 208 από το 2018 (vid)
Ηλεκτρικό Peugeot 208 από το 2018 (vid)
Ηλεκτρικό Peugeot 208 από το 2018 (vid)

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider