Άλλο SEAT… άλλο CUPRA;

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Άλλο SEAT… άλλο CUPRA;

Ο χώρος του αυτοκινήτου έχει συνηθίσει εδώ και αρκετά χρόνια να διαβάζει SEAT και CUPRA μαζί, ωστόσο η ισπανική μάρκα σκέφτεται να διαχωρίσει στο προσεχές μέλλον τα δύο ονόματα. Αναλυτικότερα, το CUPRA θα αποτελεί μια υπομάρκα και θα έχει δικό της λογότυπο (όχι την καρό σημαία που υπάρχει μέχρι σήμερα στα ισχυρά μοντέλα της SEAT). Η σκέψη αυτή είναι ήδη στα σκαριά από το 2015 όταν ο Luca De Meo, ανέλαβε τα καθήκοντα του διευθύνοντα συμβούλου.

Η SEAT αρνήθηκε να σχολιάσει μια τέτοια μελλοντική κίνηση, λέγοντας απλά ότι όλες οι εταιρείες κατοχυρώνουν λογότυπα και πατέντες. Από την άλλη, τα “πηγαδάκια” κάνουν λόγω για επέκταση της εταιρείας εκτός αγωνιστικού κομματικού και το τμήμα SEAT Sport αναμένεται να αυξήσει τις δραστηριότητές του.

Ένας τέτοιος διαχωρισμός θα βοηθήσει τόσο σε κέρδος όσο και σε χαρακτήρα των μοντέλων. Η λέξη CUPRA έχει χτίσει ήδη μια δυνατή βάση, αλλά με περισσότερη “ελευθερία κινήσεων” θα μπορούσε να εκτοξεύσει τα χαρακτηριστικά ενός τέτοιο μοντέλου ακόμα πιο ψηλά. Χωρίς να είναι κάτι βέβαιο ακόμα, το πρώτο μοντέλο που θα έχει την υπογραφεί της φίρμας CUPRA αναμένεται να είναι ένα περιορισμένης παραγωγής Leon και το δεύτερο το Ateca.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider