Αυτό είναι το νέο Skoda Karoq (pics)

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αυτό είναι το νέο Skoda Karoq (pics)

Σε μια ειδική εκδήλωση στη Στοκχόλμη, η Skoda αποκάλυψε επίσημα το νέο SUV της που αποτελεί τον αντικαταστάτη του Yeti. Το νέο Skoda Karoq είναι στην ουσία το βασικότερο χαρτί της τσέχικης μάρκας σε μια σημαντική κατηγορία. Βασίζεται στην πλατφόρμα MQB της Volkswagen και οι διαστάσεις του είναι 4,38 μέτρα. Όπως είναι φυσικό, το Karoq δανείζεται τα τεχνολογικά και μηχανολογικά χαρακτηριστικά των Volkswagen Tiguan και SEAT Ateca. Σχεδιαστικά, ακολουθεί τις γραμμές που χάραξε το Kodiaq, ενώ το όνομα προέρχεται από μία διάλεκτο της Αλάσκας.

Ίσως η σημαντικότερη προσθήκη στο εσωτερικό είναι η ψηφιακή οθόνη που θα αντικαταστήσει τον κλασικό πίνακα οργάνων, κάτι που έχουμε δει στην Audi και τη Volkswagen με τα Virtual Cockpit και Active info display αντίστοιχα. Επίσης, το ταμπλό δεν διαφέρει ιδιαίτερα από αυτό του Kodiaq, κρατώντας σταθερά τους κάθετους αεραγωγούς και τον διαχωρισμό των δύο “τμημάτων”. Ακόμα έχει εξοπλιστεί με αρκετά τεχνολογικά βοηθήματα που συμβάλλουν στην ασφάλεια των επιβατών, όπως είναι το προσαρμοζόμενο cruise control, την προειδοποίηση οχήματος στη νεκρή γωνία και πίσω από το αυτοκίνητο, καθώς και σύστημα που σε κρατάει στην λωρίδα κυκλοφορίας. Εντυπωσιακό είναι και η διάθεση 3 διαφορετικών κλειδιών, όταν η έκδοση εξοπλίζεται με τον ψηφιακό πίνακα οργάνων. Το κάθε κλειδί μπορεί να προγραμματιστεί και να αποθηκεύσει πληροφορίες όπως τον φωτισμό, τις επιλογές του infotainment, τους καθρέφτες, τη θέση οδήγησης κ.ά. Η κορυφαία οθόνη των 9,2 ιντσών που διατίθεται στις πλούσιες εκδόσεις αναγνωρίζει χειρονομίες. Ο χώρος αποσκευών είναι πολύ μεγάλος για την κατηγορία του, αφού φτάνει τα 521 λίτρα, ενώ αν αναδιπλωθούν τα πίσω καθίσματα φτάνει τα 1.630 λίτρα.

Η μηχανολογική γκάμα ξεκινάει με τον βασικό 1,0 λτ TSI των 115 ίππων και 170 Nm ροπής, ενώ στο επόμενο σκαλί συναντάμε τον 1,5 λτ TSI των 150 ίππων και 250 Nm ροπής με σύστημα αυτόματης απενεργοποίησης κυλίνδρων. Από πλευράς diesel υπάρχουν οι 1,6 λτ. TDI των 115 ίππων και 250 Nm ροπής, τον 2λιτρο των 150 ίππων και των 190 ίππων και 400 Nm ροπής. Ο τελευταίος προσφέρεται αποκλειστικά με το αυτόματο κιβώτιο DSG που είναι διπλού συμπλέκτη, ενώ οι δύο υπόλοιποι έχουν την επιλογή του χειροκίνητου κιβωτίου 6 σχέσεων. Το Karoq διαθέτει και σύστημα τετρακίνησης και επιλογές προγραμμάτων οδήγησης (Normal, Sport, Eco, Individual και Snow), ενώ στην περίπτωση του 4Χ4 θα υπάρχει και η ρύθμιση Off-Road με traction control και κλείδωμα διαφορικού.

Αυτό είναι το νέο Skoda Karoq (pics)
Αυτό είναι το νέο Skoda Karoq (pics)

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider