Οι πόλεις με το περισσότερο μποτιλιάρισμα

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Οι πόλεις με το περισσότερο μποτιλιάρισμα

Μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα έρευνα σχετικά με την κυκλοφοριακή συμφόρηση των ευρωπαϊκών δρόμων παρουσίασε η εταιρεία INRIX, η οποία μελετάει τις οδικές συνθήκες σε 50 συνολικά χώρες.

Στη Γηραιά Ήπειρο λοιπόν μεγαλύτερο πρόβλημα με το μποτιλιάρισμα προκύπτει ότι αντιμετωπίζει η Μόσχα, καθώς οι οδηγοί της ρώσικης πρωτεύουσας περνούν συνολικά 91 ώρες το χρόνο πίσω από το τιμόνι. Στη δεύτερη θέση βρίσκεται το Λονδίνο, καθώς οι Βρετανοί μένουν κολλημένοι στην κίνηση για 73 ώρες το χρόνο.

Ακολουθεί στην τρίτη θέση ακόμα μια μεγάλη ευρωπαϊκή πρωτεύουσα, το Παρίσι, με 65 ώρες αναμονής το χρόνο μέσα στο αυτοκίνητο. Τέταρτη είναι η γειτονική Κωνσταντινούπολη, με τους οδηγούς να παραμένουν καθηλωμένοι στο κάθισμα τους συνολικά 59 ώρες το χρόνο. Το top 5 άνοιξε με τη Ρωσία και θα κλείσει με αυτή, καθώς οι κάτοικοι του Κρασνοντάρ περνούν συνολικά 56 ώρες το χρόνο μέσα στα αυτοκίνητα τους.

Την πρώτη δεκάδα συμπληρώνει η Ζυρίχη (54 ώρες), η Αγία Πετρούπολη (53 ώρες), το Σότσι (49 ώρες), το Μόναχο (49 ώρες) και το Νίζνι Νόβγκοροντ (47 ώρες). Παρατηρούμε λοιπόν ότι στις δέκα πρώτες θέσεις βρίσκονται πέντε συνολικά πόλεις της Ρωσίας (Μόσχα, Κρασνοντάρ, Αγία Πετρούπολη, Σότσι και Νίζνι Νόβγκοροντ). Σύμφωνα με την INRIX αυτό οφείλεται στις πολυπληθείς πόλεις της Ρωσίας, στις οποίες υπάρχουν ελάχιστα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Ας συνεχίσουμε όμως να καταβαίνουμε προς τα κάτω στη λίστα, καθώς προκύπτουν και άλλα ενδιαφέροντα ευρήματα. Στη θέση έντεκα συναντάμε το Όσλο (47 ώρες), στη δώδεκα την Κολωνία (46 ώρες), στη δεκατρία τη Στουτγκάρδη (46 ώρες), στη δεκατέσσαρα τις Βρυξέλλες (41 ώρες), στη δεκαπέντε το Αμβούργο (41 ώρες), στη δεκαέξι το Βερολίνο (40 ώρες), στη δεκαεπτά τη Μαδρίτη (40 ώρες), στη δεκαοκτώ το Μάντσεστερ (39 ώρες), στη δεκαεννέα τη Φρανκφούρτη (39 ώρες) στην είκοσι τη Βιέννη (39 ώρες), στην εικοσιένα τη Λωζάνη (36 ώρες), στην είκοσι δύο το Ρέγκενσμπουργκ (36 ώρες), στην είκοσι τρία το Αννόβερο (36 ώρες), στην είκοσι τέσσερα τη Ρώμη (35 ώρες) και στην είκοσι πέντε τη Στοκχόλμη (35 ώρες).

Αν μετρήσετε θα διαπιστώσετε ότι οχτώ συνολικά πόλεις της Γερμανίας, δυο πόλεις της Ελβετίας και δυο του Ηνωμένου Βασιλείου, ασφυκτιούν από το κυκλοφοριακό κομφούζιο στους δρόμους.

Η Ελλάδα δε βρίσκεται στις 25 θέσεις με τις πόλεις που αντιμετωπίζουν εντονότερο κυκλοφορικό πρόβλημα στην Ευρώπη, ωστόσο όσοι είμαστε κάτοικοι της πρωτεύουσας γνωρίζουμε δυστυχώς πολύ καλά τι σημαίνει να βρεθείς για παράδειγμα στη Μιχαλακοπούλου, στη λεωφόρο Κηφισιάς, στη Μεσογείων και στη λεωφόρο Αλεξάνδρας σε ώρες αιχμής.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider