Folli Follie: «Μένουμε στην Ελλάδα. Είμαστε πατριώτες»

Ελένη Μπότα
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Folli Follie: «Μένουμε στην Ελλάδα. Είμαστε πατριώτες»

«Παρά την κρίση εμείς συνεχίζουμε να έχουμε αύξηση του τζίρου στα καταστήματα μας, γεγονός που σημαίνει ότι η οικονομική δυνατότητα των ελλήνων καταναλωτών δεν έχει εξαντληθεί». Αυτό επεσήμανε στο insider.gr ο διευθύνων σύμβουλος της Folli Follie Group, Γεώργιος Κουτσολιούτσος, ο οποίος αναδείχτηκε «Επιχειρηματία της Χρονιάς» στο διαγωνισμό της Ernst & Υoung.

Στον ίδιο διαγωνισμό, βραβεύτηκαν επίσης και οι νικητές των επιμέρους κατηγοριών οι κ.κ.: Νικόλαος Γουλής, διευθύνων σύμβουλος της E-travel AE (pamediakopes.gr) ο οποίος έλαβε το βραβείο αυτοδημιούργητος επιχειρηματίας, ο κ. Ιωάννης Τσερέπας, πρόεδρος και διεθύνων σύμβουλος της Lariplast που έλαβε το βραβείο (δυναμικά αναπτυσσόμενος επιχειρηματίας), επίσης το βραβείο πρωτοπόρος επιχειρηματίας έλαβε η κα Ελένη Πολυχρονοπούλου, αντιπρόεδρος της Τεχνική Προστασία Περιβάλλοντος.

Όπως ανέφερε ο κ. Κουτσολιούτσος, ο Όμιλος FF Group αυξάνει συνεχώς τα μερίδια αγοράς του, ενισχύει την εξωστρέφειά του, διευρύνει το δίκτυο των καταστημάτων του και αυξάνει τον αριθμό των εργαζομένων του. «Συνεχίζουμε να επενδύουμε στην Ελλάδα» ανέφερε ο κ. Κουτσολιούτσος.

«Μένουμε στην Ελλάδα. Είμαστε πατριώτες και δεν θα μας δείτε να φεύγουμε από τη χώρα», τόνισε.

Ο ίδιος εκτίμησε ότι παρά τα προβλήματα η ελληνική οικονομία θα ανακάμψει και εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι θα παρουσιάσει καλύτερα μεγέθη στο μέλλον.

Αναφερόμενος δε, στην σχέση των τραπεζών με τους επιχειρηματίες, την χαρακτήρισε ανύπαρκτη, εκφράζοντας ωστόσο την πεποίθηση ότι πολύ σύντομα οι ελληνικές επιχειρήσεις θα αποκτήσουν πρόσβαση στα τραπεζικά κεφάλαια, απαραίτητα για την στήριξη και την περαιτέρω επέκταση τους.

Ο κ. Κουτσολιούτσος επίσης επέρριψε ευθύνες στις κυβερνήσεις, λέγοντας χαρακτηριστικά «δεν μας ακούνε», ενώ σύμφωνα με τον ίδιο πολλές φορές οι επιχιερηματικότητα αντιμετωπίζεται εχθρικά. «Οι Έλληνες επιχειρηματίες είναι εκ φύσεως κοσμοπολίτες και έχουν στο DNA τους το εμπόριο», τόνισε.

Αναφορικά με τον θέμα των τραπεζών ο κ. Ι. Τσερέπας πρόεδρος και διεθύνων σύμβουλος της Lariplast, τόνισε ότι δεν ευθύνται οι τράπεζες για την κατάσταση που δημιουργήθηκε στην χώρα μας, ενώ αναφερόμενος στο μοντέλο των εξωστρεφών επιχειρήσεων, χαρακτήρισε την αγορά της Αμερικής ως μία από τις καλύτερες και φθηνότερες του κόσμου, στην οποία επιστρέφουν πολλές επιχειρήσεις.

Από την πλευρά του ο κ. Ν. Γούλης, διευθύνων σύμβουλος της E-travel AE (pamediakopes.gr), υπεραμύνθηκε των πρωτοπόρων επιχειρηματικών ιδεών (start ups), επισημαίνοντας ότι καθημερινά πολλοί νέοι επιχειρηματίες ζητούν τη συμβουλές του, ενώ αναφερόμενος στις τράπεζες τόνισε ότι δεν έχουν κλείσει τις πόρτες, καθώς οι τράπεζες του προτείνουν δανεισμό, αν και δεν την χρειάζεται.

Αναφέρθηκε δε και στη φορολογία των επιχειρήσεων, λέγοντας ότι υπάρχουν χώρες όπου έχουν ενσωματώσει στο εθνικό τους δίκαιο ότι η φορολογία των επιχειρήσεων θα ανέρχεται στο 20%. «Αυτό δεν σημαίνει ότι εμείς οι Έλληνες επιχειρηματίες δεν θέλουμςε να πληρώνουμε φόρους, αλλά όχι 40% ή 50%».

Τέλος για σπατάληση ή μη σωστή αξιοποίηση των προγραμμάτων ανάπτυξης (ΕΣΠΑ) έκανε λόγο Ε. Πολυχρονοπούλου, αντιπρόεδρος της Τεχνική Προστασία Περιβάλλοντος, τονίζοντας ότι «οι επιχειρηματίες πρέπει να επιβραβεύονται αφού φέρουν κέρδη και θέσεις εργασίας και όχι πριν δημιουργήσουν εταιρείες. Επιχειρηματικότητα δεν είναι να αγοράζεις με το ΕΣΠΑ καρέκλες και εξοπλισμό. Δυστυχώς τα λεφτά του ΕΣΠΑ πάνε σε έπιπλα και κεφάλαιο κίνησης».

Να σημειωθεί ότι ο κ. Γεώργιος Κουτσολιούτσος, θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα και θα διαγωνιστεί με τους νικητές του αντίστοιχου βραβείου από 60 περίπου χώρες, στο διεθνές σκέλος του διαγωνισμού, για τον τίτλο του «World Entrepreneur Of The Year» που θα διεξαχθεί τον Ιούνιο του 2016 στο Monte Carlo.

Παραλαμβάνοντας το βραβείο του, ο κ. Κουτσολιούτσος δήλωσε: «Θα εκπροσωπήσω επάξια την Ελλάδα και όλους τους συνυποψηφίους μου ώστε να έχει η χώρα μας τη θέση που της αξίζει».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.