CEO Clubs Greece Forum: Η Εμπιστοσύνη ως Θεμέλιο της Ηγεσίας Υψηλών Αποδόσεων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
CEO Clubs Greece Forum: Η Εμπιστοσύνη ως Θεμέλιο της Ηγεσίας Υψηλών Αποδόσεων
Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε στις 25 Απριλίου το 32o Forum του CEO Clubs Greece, υπό τον τίτλο «High-Performance Leadership: A Matter of Trust”.

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε στις 25 Απριλίου το 32o Forum του CEO Clubs Greece, υπό τον τίτλο «High-Performance Leadership: A Matter of Trust”. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στον ξεχωριστό και φιλόξενο χώρο του Μουσείου Βορρέ, με τη συμμετοχή άνω των 300 CEOs και Διευθυντών από τις μεγαλύτερες Ελληνικές και πολυεθνικές εταιρίες, οι οποίοι, μαζί με τις διοικητικές τους ομάδες, συνέβαλαν στον γόνιμο διάλογο που απετέλεσε τη βάση του Forum.

Στην πορεία των 15 χρόνων λειτουργίας του Club, οι εκδηλώσεις αυτές έχουν εξελιχθεί πλέον σε μοναδικό θεσμό στην Ελληνική αγορά, καθώς κάθε φορά πραγματεύονται μία πρωτοποριακή θεματική, εμπνέοντας τους συμμετέχοντες και προσκαλώντας τους να αλλάξουν τον τρόπο σκέψης τους ώστε να μπορούν να παραμένουν εναρμονισμένοι με τις απαιτήσεις της εποχής μας.

Αυτή την φορά, η σημασία της εμπιστοσύνης τέθηκε στο προσκήνιο, δεδομένου ότι όταν οι ηγέτες δίνουν προτεραιότητα στην εμπιστοσύνη σε σχέση με την απόδοση, η επιδιωκόμενη απόδοση αναπόφευκτα ακολουθεί. Έτσι, με τη συνεισφορά τριών διεθνούς φήμης ομιλητών και την συζήτηση σε πάνελ που ακολούθησε ανάμεσα σε πέντε CEOs-μέλη του Club, αναλύθηκε η σημασία της εμπιστοσύνης, ανυψώνοντάς την πλέον συνειδητά σε καταλυτικό παράγοντα επιτυχίας.

Πιο συγκεκριμένα, το πρόγραμμα του Forum αποτελείτο από τέσσερα μέρη, δομημένο έτσι ώστε να περιλαμβάνει απόψεις από διαφορετικές πλευρές. Την αρχή έκανε ο Duncan Stevens, διεθνούς φήμης ομιλητής σε θέματα Επιρροής (Influence) και Ηγεσίας, εμβαθύνοντας στο θέμα της ηγεσίας υψηλών αποδόσεων (high performance leadership). Τη σκυτάλη πήρε ο Andy Atkins, Senior Vice President & Partner, Executive & Team Performance Practice Leader στην BTS, ο οποίος ανέλυσε τη σημασία της εμπιστοσύνης στον επιχειρηματικό χώρο, ενώ, στην τρίτη ενότητα, ο Δημήτρης Δημητριάδης, Futurist, Institute For Futures & Foresight Research | IFFR DAΟ εστίασε στην εξέλιξη της εμπιστοσύνης εν μέσω των επιδράσεων της τεχνητής νοημοσύνης.

Το Forum ολοκληρώθηκε με την τέταρτη ενότητα υπό τον τίτλο «Trust Applied», στην οποία, κατά τη συνήθη πρακτική του CEO Clubs Greece, δόθηκε ο λόγος στα ίδια τα μέλη του οργανισμού. Οι κ.κ. Χριστίνα Αλεβίζου, Managing Director Customer Experience Operations, Fedex Express, Αχιλλέας Αγγελόπουλος, CEO, Κύκνος, Φωτεινή Καραγεώργη, Partner και CEO, Giochi Preziosi, Ιάκωβος Μιχαλίτσης, Regional General Manager SEE, Bausch + Lomb, και Αντώνης Παπαγιαννακόπουλος, General Manager, Arval συζητήσαν την εφαρμογή συγκεκριμένων στρατηγικών και πρακτικών για την καλλιέργεια εμπιστοσύνης τόσο ανάμεσα στα άτομα και τις ομάδες μίας εταιρίας, όσο και μεταξύ εταιρίας και πολλαπλών stakeholders (προμηθευτών, πελατών, μετόχων), και εξέτασαν την επίπτωση δυνατών σχέσεων εμπιστοσύνης – ή της απουσίας τους – στην ανάπτυξη του κάθε οργανισμού. Τη συζήτηση καθοδήγησε ο Δρ Πολυδεύκης Λουκόπουλος, Chairman και Μanaging Director, Signify Hellas.

Σε αυτό Forum παρευρέθηκαν και οι απόφοιτοι του πρώτου Emerging Leader Program του CEO Clubs Greece και έτσι εκπρόσωποι της Gen-Z είχαν τη μοναδική ευκαιρία να παρακολουθήσουν και να συμμετάσχουν στις συζητήσεις, γεφυρώνοντας το χάσμα μεταξύ των γενεών συμβάλλοντας στη δημιουργία μιας σταθερής βάσης για ένα πιο ελπιδοφόρο μέλλον.

«Με το Forum αυτό, προσκαλέσαμε τα μέλη μας, τις ομάδες τους και επίλεκτους εκπροσώπους της νέας γενιάς να συμβάλλουν στην διαρκή αλλαγή νοοτροπίας (mindset shift) που όλοι μαζί συν-δημιουργούμε έτσι ώστε να σμιλεύσουμε και να καθορίσουμε την ουσία της ηγεσίας στην Ελλάδα του σήμερα,» ανέφερε η κυρία Γεωργία Καρτσάνη, Ιδρύτρια και Πρόεδρος του CEO Clubs Greece. «Συχνά η εμπιστοσύνη θεωρείται ως δεδομένη και δεν αναλύεται η σημασία ή οι αρνητικές επιπτώσεις σε περίπτωση απουσίας της. Ωστόσο, αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά θεμέλια της ηγεσίας, την πυξίδα μας σε αχαρτογράφητα νερά και τον φάρο που μας βοηθά να καθορίσουμε την πορεία προς τα εμπρός. Χάρη στη σημαντική συμβολή των ομιλητών μας και των συμμετεχόντων μπορούμε να αντιλαμβανόμαστε πλέον την εμπιστοσύνη όχι ως πολυτέλεια ή ουτοπία, αλλά ως έναν από τους πιο απαραίτητους παράγοντες ηγεσίας καθώς οδηγούμε δυναμικά τις ομάδες και τους οργανισμούς μας στη νέα εποχή».

Η επιτυχία του Forum αυτού δεν θα ήταν δυνατή χωρίς τους πολύτιμους χορηγούς του που το στήριξαν και με την παρουσία τους. Πιο συγκεκριμένα:

- Main Partner: Public Power Corporation S.A - Hellas (ΔΕΗ)
- Diamond Partners: ALD Automotive – LeasePlan, BSS, STELLAR TRAVELS, Porsche Greece
- Platinum Partners: Coffee Island, Cosmote E-Value, HEDNO, FedEx Express, Generation Y, Stirixis Group, Dimitris Michopoulos Reputation Management Firm
- Golden Partners: AIG, AGT, Bausch+Lomb, Cisco, EY, Flisvos Marina, Goldair Handling, Hellas Gold, Sargia Partners, Signify
- Silver Partners: Daikin, Desserta Hellas, Diastasis, Foxline, Iron Mountain, iSquare, Pressious Arvanitidis, Kafkas
- Media Partners: Forbes and OnDeck Media
- ESG Partner: Global Sustain
- Events Partners: Alpha Estate, Diageo, Nissos Beer
- Forum Partner: Theofylaktos

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider