Southwest Airlines: Ξεπέρασαν τις προβλέψεις οι απώλειες το α΄τρίμηνο - Προς την έξοδο 2.000 εργαζόμενοι

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Southwest Airlines: Ξεπέρασαν τις προβλέψεις οι απώλειες το α΄τρίμηνο - Προς την έξοδο 2.000 εργαζόμενοι
Μεγαλύτερες απώλειες για το πρώτο τρίμηνο σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρυσι ανακοίνωσε την Πέμπτη η Southwest Airlines Co

Μεγαλύτερες απώλειες για το πρώτο τρίμηνο σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρυσι ανακοίνωσε την Πέμπτη η Southwest Airlines Co και προειδοποίησε ότι οι καθυστερήσεις παράδοσεις αεροσκαφών από την Boeing θα εμποδίσουν την ανάπτυξή της μέχρι το 2025.

Συγκεκριμένα η εταιρεία είχε καθαρή ζημία 231 εκατ. δολαρίων, ή 39 σεντς ανά μετοχή, για το τρίμηνο, μεγαλύτερη από την απώλεια 159 εκατ. δολαρίων, ή 27 σεντς ανά μετοχή, που είχε καταγραφεί την προηγούμενη περίοδο.

Προσαρμοσμένη η ζημιά ανά μετοχή ανήλθε στα 36 σεντς, μεγαλύτερη από την πρόβλεψη της FactSet των 34 σεντς.

Τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 10,95% στα 6,329 δισ. δολάρια, αλλά και υστερούν σε σχέση με τη πρόβλεψη του FactSet που «έβλεπε» 6,420 δισ. δολαρίων.

Η εταιρεία αναμένει τώρα τα έσοδα του δεύτερου τριμήνου ανά διαθέσιμο μίλι θέσεων να μειωθούν κατά 1,5% σε 3,5%.

«Αν και είναι απογοητευτικό να έχουμε ζημιά πρώτου τριμήνου, βγήκαμε από το τρίμηνο με υγιή κέρδη και περιθώρια τον Μάρτιο», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Μπομπ Τζόρνταν. «Η επίτευξη των οικονομικών μας στόχων είναι άμεση επιτακτική ανάγκη», πρόσθεσε.

«Τα πρόσφατα νέα από την Boeing σχετικά με περαιτέρω καθυστερήσεις παράδοσης αεροσκαφών παρουσιάζουν σημαντικές προκλήσεις τόσο για το 2024 όσο και για το 2025. Κάνουμε τον επανασχεδιασμό μας για να μετριάσουμε τις λειτουργικές και οικονομικές επιπτώσεις, διατηρώντας παράλληλα αξιόπιστα και αξιόπιστα προγράμματα πτήσεων για τους πελάτες μας» δήλωσε ο Τζόρνταν.

Η εταιρεία αναμένει παράδοση έως και 20 ή 8 αεροσκαφών το 2024, μειωμένη από τις προηγούμενες προσδοκίες 46 σε 8, ενώ επίσης αναμένεται να κλείσει το έτος με περίπου 2.000 λιγότερους υπαλλήλους καθώς περιορίζει τις προσλήψεις.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

e-commerce: Απειλεί με λουκέτο 45.000 καταστήματα λιανικής την επόμενη 5ετία στις ΗΠΑ

«Χαμηλές πτήσεις» και ζημιές στο α' τρίμηνο για την American Airlines - Το guidance στηρίζει τη μετοχή

Ford: Ξεπέρασε τις προβλέψεις για τα κέρδη το πρώτο τρίμηνο

gazzetta
gazzetta reader insider insider