«Χαμηλές πτήσεις» και ζημιές στο α' τρίμηνο για την American Airlines - Το guidance στηρίζει τη μετοχή

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Χαμηλές πτήσεις» και ζημιές στο α' τρίμηνο για την American Airlines - Το guidance στηρίζει τη μετοχή
Χειρότερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών ήταν τόσο τα έσοδα όσο και οι ζημιές που κατέγραψε η American Airlines στο α' τρίμηνο του 2024.

Χειρότερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών ήταν τόσο τα έσοδα όσο και οι ζημιές που κατέγραψε η American Airlines στο α' τρίμηνο του 2024, με την μετοχή της αεροπορικής εταιρείας να ενισχύεται ωστόσο κατά 4% στις προσυνεδριακές συναλλαγές στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, καθώς οι προβλέψεις για την πορεία των μεγεθών στο β' τρίμηνο ξεπέρασαν τις προσδοκίες της αγοράς.

Πιο αναλυτικά, η American Airlines ανέφερε προσαρμοσμένες ζημιές 0,34 δολαρίων/μετοχή στο α' τρίμηνο του έτους, τη στιγμή που οι αναλυτές ανέμεναν ζημιές ύψους 0,29 δολαρίων/μετοχή. Οι καθαρή ζημιά ανήλθε στα 312 εκατ. δολάρια έναντι καθαρών κερδών 10 εκατ. δολαρίων στο α' τρίμηνο του 2023.

Ταυτόχρονα, η αεροπορική εταιρεία είδε τα έσοδά της να αυξάνονται κατά 3,1% στο τρίμηνο Ιανουαρίου - Μαρτίου και να διαμορφώνονται στα 12,57 δισ. δολάρια, ελαφρώς χαμηλότερα την πρόβλεψη αναλυτών σε έρευνα της LSEG για έσοδα 12,60 δισ. δολαρίων.

Για το τρέχον τρίμηνο, η American Airlines αναμένει κέρδη στο εύρος μεταξύ 1,15 - 1,45 δολαρίων/μετοχή σε προσαρμοσμένη βάση, ενώ για το σύνολο του έτους διατήρησε αμετάβλητη την πρόβλεψή της για κέρδη μεταξύ 2,25 και 3,25 δολαρίων ανά μετοχή.

«Αν και δεν είμαστε ικανοποιημένοι με τις επιδόσεις του πρώτου τριμήνου, έχουμε μια ισχυρή βάση και παραμένουμε σε καλό δρόμο για να επιτύχουμε τους οικονομικούς μας στόχους για ολόκληρο το έτος», δήλωσε ο CEO Robert Isom.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Goldman Sachs: Σε επίπεδα ρεκόρ θα φτάσουν τα buybacks και οι διανομές μερισμάτων στην Ευρώπη

EY: Ανακατατάξεις στα μερίδια της παγκόσμιας αγοράς των IPO - Μείωση 7% το α' τρίμηνο

Deutsche Bank: Αύξηση 10% στα κέρδη α' τριμήνου - Ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις

gazzetta
gazzetta reader insider insider