Apple: «Βουτιά» 19% για πωλήσεις iPhone στην Κίνα - Το χειρότερο τρίμηνο από το 2020

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Apple: «Βουτιά» 19% για πωλήσεις iPhone στην Κίνα - Το χειρότερο τρίμηνο από το 2020
Ο κολοσσός της τεχνολογίας δέχτηκε ισχυρό πλήγμα από τα νέα προϊόντα της ανταγωνίστριάς της Huawei στην κατηγορία premium στην οποία κατά κόρον η Apple δραστηριοποιείται.

Κατακόρυφη πτώση 19% στις πωλήσεις των iPhone για το α' τρίμηνο στην Κίνα σημείωσε η Apple στην χειρότερη επίδοσή της από το 2020. Όπως αναφέρει το Reuters, ο κολοσσός της τεχνολογίας δέχτηκε ισχυρό πλήγμα από τα νέα προϊόντα της ανταγωνίστριάς της Huawei στην κατηγορία premium στην οποία κατά κόρον η Apple δραστηριοποιείται.

Το μερίδιο της Apple στην μεγαλύτερη αγορά smartphone στον κόσμο συρρικνώθηκε σε 15,7% κατά το α' τρίμηνο του 2024 από 19,7% ένα χρόνο νωρίτερα. Η εξέλιξη αυτή την έφερε σχεδόν στα ίδια επίπεδα με την Huawei που σημειώνει άλμα 70% στις πωλήσεις της, σύμφωνα με την Counterpoint.

Η Apple έχει χάσει τα πρωτεία στην αγορά smartphone της Κίνας από την αντίπαλό της Vivo, διολισθαίνοντας στην τρίτη θέση για αυτό το τρίμηνο, ακολουθούμενη από την Huawei η οποία έχει επεκτείνει το μερίδιο της στο 15,5% από 9,3% ένα χρόνο νωρίτερα. Η Honor, το brand που αποσχίστηκε από την Huawei, ανήλθε στην δεύτερη θέση.

«Η επιστροφή της Huawei επηρέασε άμεσα την Apple στην premium κατηγορία», ανέφερε ο αναλυτής της Counterpoint, Ivan Lam. Εντούτοις, πρόσθεσε ότι «για το δεύτερο τρίμηνο η πιθανότητα να λανσάρει νέες επιλογές χρωμάτων σε συνδυασμό με επιθετικές τακτικές πωλήσεων θα μπορούσαν να επαναφέρουν την Apple σε θετικό έδαφος», καθώς βλέπει αργεί αλλά σταθερή βελτίωση στις εβδομαδιαίες πωλήσεις iPhone.

Η Κίνα αποτελεί την τρίτη μεγαλύτερη αγορά της Apple και της απέφερε 17% των συνολικών εσόδων της κατά το τελευταίο τρίμηνο του 2023. Η απώλεια του μεριδίου της στην Κίνα προκύπτει από στοιχεία που επιβεβαιώνουν ότι η αμερικανική εταιρεία υπέστη πτώση σχεδόν 10% στις παγκόσμιες αποστολές iPhone το πρώτο τρίμηνο του 2024, από τον ανταγωνισμό των Android τηλεφώνων του οποίου ηγείται η Samsung που ανακηρύχθηκε κορυφαίος κατασκευαστής α' τριμήνου. Στον απόηχο της ανακοίνωσης, η μετοχή της Apple σημειώνει πτώση 0,14% στις προσυνεδριακές συναλλαγές.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Spotify: Αυξημένα κέρδη και περισσότεροι χρήστες - Ράλι άνω του 13% για τη μετοχή

General Motors: Εκτίναξη 24,4% στα καθαρά κέρδη το α' τρίμηνο - Στα 3 δισ. δολάρια

Novartis: Αναβάθμιση guidance και αύξηση 10% των πωλήσεων το α' τρίμηνο - Ράλι για τη μετοχή

gazzetta
gazzetta reader insider insider