Στις κορυφαίες επιλογές της Eurobank Equities η Jumbo - Τιμή στόχος στα 33,40 ευρώ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στις κορυφαίες επιλογές της Eurobank Equities η Jumbo - Τιμή στόχος στα 33,40 ευρώ
Στις κορυφαίες επιλογές της Eurobank Equities συγκαταλέγεται η μετοχή της Jumbo με τιμή στόχο τα 33,40 ευρώ και σύσταση «buy».

Στις κορυφαίες επιλογές της Eurobank Equities συγκαταλέγεται η μετοχή της Jumbo με τιμή στόχο τα 33,40 ευρώ και σύσταση «buy».

Σύμφωνα με τους αναλυτές, η Jumbo σημείωσε αύξηση EBIT 20% το 2023 χάρη στις υψηλότερες πωλήσεις κατά 14%, τα ανθεκτικά μεικτά περιθώρια κέρδους (-15 μ.β σε ετήσια βάση, αν και άνω των 3 ποσοστιαίων μονάδων υψηλότερα από τα επίπεδα του 2019) και την εξοικονόμηση opex (opex μόλις +6% σε ετήσια βάση).

Η Jumbo αύξησε τα καθαρά της κέρδη κατά το επιβλητικό 22%, υπερκαλύπτοντας το +20% που είχε ενσωματωθεί στις εκτιμήσεις των αναλυτών πριν από ένα χρόνο. Η διοίκηση πρότεινε άλλο ένα γενναιόδωρο μέρισμα ύψους 1 ευρώ μετά τα 0,6 ευρώ που καταβλήθηκαν τον Μάρτιο, προσθέτοντας απόδοση έως και 6% μέχρι τον Ιούλιο. Η καθοδήγηση του 2024 (ανάπτυξη 8-10%) φαίνεται να υποστηρίζεται από την τρέχουσα συγκυρία παρά τις προκλήσεις στο σκέλος της προσφοράς και των εσόδων που εξαρτάται από τον όγκο.

Επιπλέον, παρόλο που η μετοχή της Jumbo έχει μειώσει κάπως το χάσμα αποτίμησης σε σχέση με άλλες εταιρείες του retail, η αποτίμηση εξακολουθεί να είναι άκρως ελκυστική όχι μόνο σε σχετική βάση (με τη μετοχή να διαπραγματεύεται με discount 20-30% έναντι των καλύτερων στην κατηγορία ομοτίμων) αλλά επίσης σε απόλυτη βάση προεξοφλώντας ένα μάλλον απαισιόδοξο setup. Ενδεικτικά, στην τρέχουσα τιμή οι μετοχές ενσωματώνουν την «καταστροφή» αξίας στο μέλλον, καθώς το τρέχον EV φαίνεται να είναι χαμηλότερο από την αξία που προκύπτει από τα τρέχοντα λειτουργικά κέρδη, ενσωματώνοντας <2,5% αυξητικό ROIC μακροπρόθεσμα. Με το risk-reward να κλίνει θετικά, οι αναλυτές διατηρούν τη Jumbo στις κορυφαίες επιλογές τους στην Ελλάδα.

«Αν και η πολιτική αποδοχών των μετόχων είναι κάπως ασταθής, κατά την άποψή μας έχει εμφανιστεί μια σαφής τάση, δηλαδή ότι η διοίκηση φαίνεται να είναι πιο πρόθυμη να στρέψει την ανάπτυξη κεφαλαίων προς τις αποδόσεις των μετόχων σε περιόδους κατά τις οποίες οι ευκαιρίες επέκτασης είναι σπάνιες ή δεν πληρούν τα εσωτερικά εμπόδια» αναφέρει η Eurobank Equities.

Όπως σημειώνει με τις ελεύθερες ταμειακές ροές να υπερβαίνουν τα 2 ευρώ ανά μετοχή την επόμενη τριετία, υπάρχει περιθώριο για μερισματική απόδοση 8%. Για το 2024, προβλέπει μια ακόμη επιστροφή κεφαλαίου ύψους 1 ευρώ ανά μετοχή.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Καρέ μετοχών παντός καιρού

gazzetta
gazzetta reader insider insider