Ποιο είναι το νέο τουριστικό/real estate project των Καλλιτσάντση – Σαραντόπουλου στην Ερμιονίδα

Γιώργος Παπακωνσταντίνου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ποιο είναι το νέο τουριστικό/real estate project των Καλλιτσάντση – Σαραντόπουλου στην Ερμιονίδα
Εγκρίθηκε από το ΥΠΕΝ το Ειδικό Πολεοδομικό Σχέδιο στην Ακτή Costa Bianca για τουριστικό θέρετρο ήπιας ανάπτυξης σε 1.220 στρέμματα. Στο σχήμα συμμετέχουν ο παλιός μεγαλοκατασκευαστής Αν. Καλλιτσάντσης και ο αλευροβιομήχανος Κ. Σαραντόπουλος.

Την προέγκριση Ειδικού Πολεοδομικού Σχεδίου (E.Π.Σ.) στην Ακτή Costa Bianca, στο Σαλάντι του Δήμου Ερµιονίδας, ενέκρινε χτες το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Φορέας του έργου είναι η «ΜΕΛΙΣΣΟΒΡΑΧΟΣ ΦΙΛΟΔΑΣΙΚΗ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ (ΜΕΛΦΑ Ε.Π.Ε.)» και το project αφορά στη «δημιουργία ενός πολυδιάστατου θερέτρου που θα εστιάζει στην υψηλή ποιότητα, τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού και στην ήπια ανάπτυξη».

Το ενδιαφέρον, επίσης, της υπόθεσης είναι ότι πρόκειται για επένδυση των Αναστάσιου Καλλιτσάντση (γνωστό παλιό μεγαλοστέλεχος του ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ) και Κωνσταντίνου Σαραντόπουλου (από τον κλάδο της αλευροβιομηχανίας), των οποίων το κοινό σχήμα προωθεί την εν λόγω τουριστική επένδυση σε έκταση 1.220 στρεμμάτων, έχοντας περάσει ήδη από το ΚΕ.ΣΥ.ΠΟ.Θ.Α (την με αρ. 115/06-11-2023 Πράξη της 25ης Συνεδρίασης, γνωμοδότηση ΚΕ.ΣΥ.ΠΟ.Θ.Α.). Ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Νίκος Ταγαράς, έδωσε προέγκριση της μελέτης του Ειδικού Πολεοδομικού Σχεδίου για την εκτός σχεδίου έκταση των 1.220 στρεμμάτων. Η την επένδυση προωθείται στην Ακτή Costa Bianca, στο Σαλάντι της τοπικής Κοινότητας Διδύµων, της δηµοτικής ενότητας Κρανιδίου, του Δήµου Ερµιονίδας της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας.

Σκοπός της ΜΕΛΦΑ ΕΠΕ, δηλαδή της κοινής εταιρείας των Αναστάσιου Καλλιτσάντση και Κωνσταντίνου Σαραντόπουλο, είναι, μεταξύ άλλων, η «με οποιονδήποτε τρόπο επένδυση σε κάθε είδους ακίνητα, καθώς και η επί κέρδει αγορά, πώληση, εκμετάλλευση, διοίκηση, εκμίσθωση και διαχείριση ακινήτων, η ανάληψη, εκτέλεση και επίβλεψη οποιασδήποτε φύσεως οικοδομικών εργασιών σε ιδιόκτητα ή αλλότρια οικόπεδα, η αξιοποίηση εκτάσεων με την εκτέλεση έργων τουριστικής υποδομής, η ανέγερση ξενοδοχειακών μονάδων, τουριστικών εγκαταστάσεων, οικισμών και η διαχείριση, εκμετάλλευση ή πώληση αυτών για λογαριασμό της εταιρείας ή για λογαριασμό τρίτων».

Επίσης, όπως αναφέρεται σχετικά η αντιπροσώπευση ξένων ή ελληνικών κατασκευαστικών οίκων, ή άλλων ομοειδών ή μη επιχειρήσεων, στην Ελλάδα ή το εξωτερικό και η διενέργεια γενικά οποιασδήποτε εμπορικής ή μη δραστηριότητας που έχει σχέση με τους σκοπούς της εταιρείας, αλλά και η συμμετοχή της εταιρείας σε διαγωνισμούς που προκηρύσσεται από κάθε φυσικό ή νομικό πρόσωπο, Δημοσίου ή Ιδιωτικού Δικαίου και το Ελληνικό Δημόσιο ή Οργανισμούς και Οργανισμούς Κοινής Ωφελείας (Δ.Ε.Κ.Ο.), για παροχή υπηρεσιών που έχουν σχέση με το αντικείμενο της εταιρείας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Κατασκευές: Οι προοπτικές, το ανεκτέλεστο «μαμούθ», ο παράγοντας «χρηματοδότηση» - Ποιες είναι οι προκλήσεις

Ακίνητα: Ελεγκτικός κλοιός σε αγοραπωλησίες, γονικές παροχές, δωρεές – Πιάνουν δουλειά τα Κέντρα Φορολογίας Κεφαλαίου

gazzetta
gazzetta reader insider insider