Μασκ: Aν δεν μπουν εμπορικοί φραγμοί οι κινεζικές εταιρείες EV θα «διαλύσουν» τον ανταγωνισμό

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μασκ: Aν δεν μπουν εμπορικοί φραγμοί οι κινεζικές εταιρείες EV θα «διαλύσουν» τον ανταγωνισμό
Ο Μασκ δήλωσε ότι οι κινεζικές ηλεκτρικές αυτοκινητοβιομηχανίες θα βρουν «σημαντική» επιτυχία εκτός Κίνας, ακόμη και όταν η εταιρεία του Tesla αντιμετωπίζει έντονο ανταγωνισμό από αυτές.

Προειδοποίηση για εξαφάνιση του ανταγωνισμού από τις κινεζικές εταιρείας κατασκευής ηλεκτρικών αυτοκινήτων εάν δεν μπουν συνοριακοί φραγμοί, εξαπέλυσε ο Έλον Μασκ κατά την ενημέρωση των επενδυτών λίγο μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της Tesla.

Ο Μασκ δήλωσε ότι οι κινεζικές ηλεκτρικές αυτοκινητοβιομηχανίες θα βρουν «σημαντική» επιτυχία εκτός Κίνας, ακόμη και όταν η εταιρεία του Tesla αντιμετωπίζει έντονο ανταγωνισμό από αυτές.

«Οι κινεζικές εταιρείες αυτοκινήτων είναι οι πιο ανταγωνιστικές εταιρείες αυτοκινήτων στον κόσμο. Έτσι, πιστεύω ότι θα έχουν σημαντική επιτυχία εκτός Κίνας, ανάλογα με το είδος των δασμών ή των εμπορικών φραγμών που θα τεθούν», δήλωσε ο Μασκ την Τετάρτη.

«Ειλικρινά, νομίζω, εάν δεν τεθούν εμπορικοί φραγμοί, θα διαλύσουν λίγο πολύ τις περισσότερες άλλες εταιρείες στον κόσμο», πρόσθεσε.

Η Κομισιόν διερευνά επί του παρόντος τις επιδοτήσεις που δίνονται σε κατασκευαστές ηλεκτρικών οχημάτων στην Κίνα. Αυτή η έρευνα ξεκίνησε πέρυσι και δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί. Ωστόσο, υπάρχει πιθανότητα η ΕΕ να εξετάσει το ενδεχόμενο υψηλότερων δασμών στα κινεζικά ηλεκτρικά οχήματα, τη στιγμή που αυτά επεκτείνονται επιθετικά στην Ευρώπη.

Η BYD, η οποία πούλησε περισσότερα αυτοκίνητα με μπαταρία από την Tesla το τέταρτο τρίμηνο, έχει επεκτείνει τις πωλήσεις της σε αγορές στην Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και τη Νοτιοανατολική Ασία. Κινεζικές startups, συμπεριλαμβανομένων των Nio και Xpeng, έχουν επίσης κυκλοφορήσει τα αυτοκίνητά τους στην Ευρώπη.

Οι Κινέζοι κατασκευαστές ηλεκτρικών οχημάτων παρουσίασαν τα προϊόντα τους σε μια από τις μεγαλύτερες εκθέσεις αυτοκινήτων της Ευρώπης πέρυσι. Εκείνη την εποχή, οι αναλυτές είπαν ότι αυτές οι εταιρείες θα μπορούσαν να αποτελέσουν πρόκληση για τις παραδοσιακές εταιρείες αυτοκινήτων.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Έλον Μασκ επιφυλάσσει επαίνους στους Κινέζους κατασκευαστές ηλεκτρικών οχημάτων. Πέρυσι, ο δισεκατομμυριούχος είχε χαρακτηρίσει ξανά τις κινεζικές εταιρείες ηλεκτρικών οχημάτων «τις πιο ανταγωνιστικές στον κόσμο» και είχε πει ότι είναι πιθανό να συγκαταλέγονται στις κορυφαίες εταιρείες αυτοκινήτων στον κόσμο.

«Αν πρέπει να μαντέψω… πιθανώς κάποια εταιρεία από την Κίνα είναι πιο πιθανό να είναι δεύτερη μετά την Tesla», σχολίασε ο Μασκ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Microsoft Gaming: Απολύει 1.900 υπαλλήλους ή το 9% του συνόλου - Ολόκληρη η επιστολή του CEO

Λαγκάρντ (ΕΚΤ): Πρόωρη η συζήτηση για μειώσεις επιτοκίων - «Δείχνει» προς καλοκαίρι, SOS για μισθούς και πληθωρισμό

ΙΟΒΕ: Σε κρίσιμο σταυροδρόμι η ελληνική οικονομία – Οι επενδύσεις βασική προτεραιότητα για το 2024

gazzetta
gazzetta reader insider insider