Επενδύσεις 30 εκατ. ευρώ από την ΕΖΑ

Κώστας Κετσιετζής
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Επενδύσεις 30 εκατ. ευρώ από την ΕΖΑ

Πρόγραμμα επενδύσεων συνολικού ύψους 30 εκατ. ευρώ υλοποιεί η Ελληνική Ζυθοποιία Αταλάντης (ΕΖΑ) συνεχίζοντας το πλάνο ανάπτυξης της εν μέσω της κρίσης. Την ίδια στιγμή, η ελληνική εταιρεία διεκδικεί μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς στην Ελλάδα και επεκτείνεται και στο εξωτερικό με τα προϊόντα της να φθάνουν μέχρι τις ΗΠΑ.

Το επενδυτικό πλάνο της εταιρείας ξεκίνησε πέρσι και θα συνεχιστεί μέχρι το 2019. Περιλαμβάνει δύο υπερσύγχρονες γραμμές εμφιάλωσης, μια για κουτάκια και μια για μπουκάλια, καθώς και την κατασκευή ενός βυνοποιίου. Μάλιστα, όπως τόνισαν στελέχη της ΕΖΑ, στόχος της εταιρείας είναι να εξάγει βύνη σε άλλες χώρες μέσω του λιμανιού του Πειραιά.

Η εταιρεία φέτος ξεπέρασε την κατηγορία της μικροζυθοποιίας παράγοντας περίπου 300.000 εκατόλιτρα μπίρας και καταφέρνοντας να διεκδικήσει μερίδιο περίπου 7% της αγοράς στην Ελλάδα αλλά και να επεκτείνει τις εξαγωγές της σε νέους προορισμούς. Όπως τόνισε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της EZA κ. Αθανάσιος Συριανός η εταιρεία κατέχει την τρίτη θέση στην αγορά μπίρας στην Ελλάδα και είναι μάλιστα η πρώτη ελληνική εταιρεία ζύθου στην χώρα, μετά από την εξαγορά της Fix από την Carlsberg.

Οι πωλήσεις της εταιρείας στη διάρκεια του 2015 ήταν 16,5 εκατ. ευρώ και εφέτος, όπως αναφέρθηκε θα κυμανθούν από 29 ως 30 εκατ. ευρώ. Τα στελέχη της εταιρείας αναμένουν ότι η ΕΖΑ θα έχει φέτος λειτουργικά κέρδη περί τα 3 εκατ. ευρώ από 1 εκατ. ευρώ πέρσι και κέρδη προ φόρων γύρω στο 1,5 εκατ. ευρώ.

Όπως δήλωσε η εταιρεία έχει ξεκινήσει να χτίζει σοβαρό εξαγωγικό προφίλ, αν και ακόμη οι εξαγωγές δεν ξεπερνούν το 1,5 εκατ. ευρώ. Αγορές-στόχοι είναι οι γειτονικές χώρες της Ελλάδας αλλά και οι ΗΠΑ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider