Nissan και Renault επενδύουν 600 εκατ. δολάρια για την ανάπτυξη έξι νέων μοντέλων στην αγορά της Ινδίας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Nissan και Renault επενδύουν 600 εκατ. δολάρια για την ανάπτυξη έξι νέων μοντέλων στην αγορά της Ινδίας
Renault Nissan
Επενδύσεις ύψους 600 εκατ. δολαρίων ετοιμάζουν οι αυτοκινητοβιομηχανίες Nissan και Renault τα προσεχή χρόνια, καθώς οι δύο εταιρείες σκοπεύουν να δημιουργήσουν έξι νέα μοντέλα σε μονάδες παραγωγής στην Ινδία.

Επενδύσεις ύψους 600 εκατ. δολαρίων ετοιμάζουν οι αυτοκινητοβιομηχανίες Nissan και Renault τα προσεχή χρόνια, καθώς οι δύο εταιρείες σκοπεύουν να δημιουργήσουν έξι νέα μοντέλα σε μονάδες παραγωγής στην Ινδία.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα του CNBC, η ιαπωνική και η γαλλική εταιρεία θα χρησιμοποιήσουν ως βάση για την παραγωγή των έξι μοντέλων το εργοστάσιο που διατηρούν στην επαρχία Chennai, το οποίο θα εξελιχθεί σε εξαγωγικό κόμβο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση των δύο εταιρειών, κάθε αυτοκινητοβιομηχανία θα αναλάβει την κατασκευή τριών νέων μοντέλων, ενώ τα οχήματα θα κατευθυνθούν τόσο στην εγχώρια όσο και στη διεθνή αγορά.

Τα νέα μοντέλα θα αποτελούνται από δύο ηλεκτρικά οχήματα, τα πρώτα EV που θα κυκλοφορήσουν από τις αυτοκινητοβιομηχανίες στην Ινδία και τέσσερα μοντέλα SUV.

Υπενθυμίζεται τέλος, πως οι δύο αυτοκινητοβιομηχανίες αποκάλυψαν την περασμένη εβδομάδα περισσότερες λεπτομέρειες για τη συμμαχία τους και έδωσαν λεπτομέρειες για νέα κοινά έργα στη Λατινική Αμερική, την Ινδία και την Ευρώπη.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Renault-Nissan: Τι «παίρνουν» και τι «δίνουν» με το rebalancing - Νέα αρχή ή αρχή του τέλους;

Toyota: Εκτόξευση 22% στα λειτουργικά κέρδη του γ΄τριμήνου

gazzetta
gazzetta reader insider insider