Νέα παράταση για το εμπορευματικό στο Θριάσιο

Κώστας Κετσιετζής
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Νέα παράταση για το εμπορευματικό στο Θριάσιο

Νέα παράταση δύο μηνών για τον διαγωνισμό του εμπορευματικού κέντρου στο Θριάσιο Πεδίο θα ανακοινώσει τη Δευτέρα η ΓΑΙΑΟΣΕ, μεταφέροντας την ημερομηνία κατάθεσης δεσμευτικών προσφορών από τις 31 Μαΐου στις 31 Ιουλίου.

Πρόκειται για την τρίτη παράταση του διαγωνισμού η οποία σύμφωνα με πληροφορίες δίνεται προκειμένου να προετοιμαστούν καλύτερα τα σχήματα που θα συμμετάσχουν σε αυτόν. Πηγές κοντά στη διαδικασία αναφέρουν πως ο διαγωνισμός θα εξελιχθεί σε τιτανομαχία, καθώς σχηματίζονται δύο μεγάλες κοινοπραξίες που θα διεκδικήσουν με αξιώσεις το έργο της ανάπτυξης και διαχείρισης του εμπορευματικού κέντρου στην έκταση περίπου 600 στρεμμάτων της ΓΑΙΑΟΣΕ.

Η πρώτη κοινοπραξία πιθανότατα θα αποτελείται από την κινεζική Cosco και τις δύο μεγάλες ελληνικές ΑΕΕΑΠ, Εθνική Πανγαία και Grivalia Properties καθώς και μια τεχνική εταιρεία που θα αναλάβει την κατασκευή. Το δεύτερο σχήμα θα αποτελείται σύμφωνα με πληροφορίες από την Goldair και την θυγατρική της Τράπεζας Πειραιώς, ΕΤΒΑ σε συνεργασία με διεθνή όμιλο από τον χώρο των logistics.


Σημειώνεται ότι τo έργο θα υλοποιηθεί με σύμβαση παραχώρησης της έκτασης 588 στρεμμάτων και ο ανάδοχος που θα επιλεγεί με μοναδικό κριτήριο την πιο συμφέρουσα οικονομικά προσφορά θα αναλάβει την μελέτη, την κατασκευή, τη χρηματοδότηση και λειτουργία του εμπορευματικού κέντρου για 50 χρόνια, πληρώνοντας «ενοίκιο» στην ΓΑΙΑΟΣΕ ανάλογα με τον τζίρο.

Η ευρύτερη έκταση του συγκροτήματος εγκαταστάσεων του Θριάσιου Πεδίου για την ανάπτυξη του Εμπορευματικού Κέντρου, περιλαμβάνει: Το χώρο ιδιοκτησίας ΓΑΙΑΟΣΕ 588 στρεμμάτων, με δυνατότητα δόμησης περίπου 235.000 τ.μ. στεγασμένων χώρων και τον σταθμό διαλογής και μεταφόρτωσης φορτίων, εμβαδού περίπου 1450 στρεμμάτων ιδιοκτησίας ΟΣΕ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider