Παραιτήθηκε ο Κοτζιάς - Το υπουργείο Εξωτερικών αναλαμβάνει ο Τσίπρας

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Παραιτήθηκε ο Κοτζιάς - Το υπουργείο Εξωτερικών αναλαμβάνει ο Τσίπρας
Ραγδαίες εξελίξεις μετά το χθεσινό υπουργικό συμβούλιο όπου υπήρξε σύγκρουση μεταξύ του Νίκου Κοτζιά και του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου.

Δεκτή από τον Αλέξη Τσίπρα έγινε η παραίτηση του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά και το υπουργείο Εξωτερικών αναλαμβάνει ο ίδιος ο πρωθυπουργός.

Η παραίτηση του κ. Κοτζιά υπεβλήθη καθώς θεώρησε ότι δεν είχε την απαιτούμενη στήριξη από την πρωθυπουργό στην «κόντρα» που είχε κατά το υπουργικό συμβούλιο με τον Πάνο Καμμένο.

«Υιοθετείς πολιτική που βλάπτει την κυβέρνηση και τη χώρα», φέρεται να είπε χθες Τρίτη ο κ. Κοτζιάς προς τον κ. Καμμένο, κατηγορώντας τον για προσωπικά πολιτικά παιχνίδια.

Παρά το γεγονός ότι άλλοι υπουργοί, αλλά και ο ίδιος ο πρωθυπουργός παρενέβησαν, προκειμένου να αποσοβηθεί ένας χειρότερος γύρος έντασης, το επεισόδιο των δύο ανδρών «σημάδεψε» τη χθεσινή συνεδρίαση του υπουργικού.

Ο κ. Τσίπρας ήθελε σε αυτή τη συνεδρίαση να δώσει την εικόνα ότι οι εσωτερικές εκκρεμότητες έχουν κλείσει και να επικεντρωθεί στα θέματα της οικονομίας και της καθημερινότητας, τουλάχιστον μέχρι να υπάρξουν νεότερα από την πΓΔΜ και την έκβαση της πρώτης ψηφοφορίας για την αναθεώρηση του Συντάγματος.

Κάπως έτσι, ζήτησε ευθέως από τους υπουργούς του να επαναβεβαιώσουν τη στήριξή τους στην κυβέρνηση και να δεσμευθούν ότι το Σκοπιανό δεν θα δίνει λυδία λίθος πολιτικών εξελίξεων.

Το χαρτοφυλάκιο του ΥΠΕΞ κράτησαν επίσης το 2009 ο Γιώργος Παπανδρέου, μετά την απομάκρυνση του Δημήτρη Δρούτσα και το 1992 ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης , μετά την αποπομπή του Αντώνη Σαμαρά.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider