Καμμένος: Σε πείσμα κάποιων, θα φτάσουμε ως το τέλος

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Καμμένος: Σε πείσμα κάποιων, θα φτάσουμε ως το τέλος

Με τη φράση που είχε χρησιμοποιήσει και πριν τη συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου, ξεκίνησε τις δηλώσεις του ο υπουργός Άμυνας και πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος.

Όπως σημείωσε χαρακτηριστικά στις δηλώσεις του «οι κύριοι στόχοι αυτής της κυβέρνησης ήταν δυο. Η έξοδος της Ελλάδας από τα μνημόνια, από την παραχώρηση της κυριαρχίας στους δανειστές. Και την κάθαρση. Οι δυο στόχοι που βάλαμε από την αρχή της συνεργασίας, είμαστε στην ευχάριστη θέση να πούμε ότι είναι κοντά στην υλοποίησή τους. Πολύ σύντομα θα οδηγηθούμε στην έξοδο του ελληνικού λαού από την εποχή των μνημονίων.

Στον δεύτερο στόχο, αυτόν της κάθαρσης. Μ΄αυτη την έντιμη συνεργασία, οι υποθέσεις δεν μπαίνουν πλέον στο αρχείο, η Δικαιοσύνη έχει την πλήρη στήριξη της εξουσίας να προχωρήσει στη διερεύνηση των σκανδάλων. Γι αυτούς τους δυο στόχους, η συνεργασία αυ΄τη σε πείσμα όσων γράφουν σενάρια θα συνεχιστεί μέχρι τέλους. Με απόλυτο σεβασμό στις διαφορετικές θέσεις και τις κόκκινες γραμμές που έχουμε βάλει εξ' αρχής».

Ο υπουργός Άμυνας, «βομβαρδίστηκε» όπως ήταν λογικό με ερωτήσεις. Σε ό,τι αφορά το Σκοπιανό, που θεωρείται και το βασικό σημείο τριβής με την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, ο Πάνος Καμμένος, σημείωσε «Η συζήτηση για το Σκοπιανό είναι στα χέρια της πΓΔΜ για το αν θα γίνουν οι συνταγματικές αλλαγές που είναι απόλυτη προϋπόθεση». Παράλληλα απάντησε και για παρεξηγήσεις μεταξύ στελεχών των δυο κομμάτων, χαρακτηρίζοντάς τις αντίστοιχες πληροφορίες «τμήμα επιστημονικής φαντασίας». Ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων σημείωσε χαρακτηριστικά «Θα τους στεναχωρήσουμε, αλλά η εντολή που έχουμε λάβει είναι πιο ισχυρή από την επιστημονική φαντασία αυτών που θέλουν να γλιτώσουν από την κάθαρση και την έξοδο από τα μνημόνια».

Για το θέμα των δυο προφυλακισμένων Ελλήνων στρατιωτικών, ο Πάνος Καμμένος, δήλωσε πως «η κυβέρνηση βρίσκεται σε πλήρη συννενόηση. Είμαστε απόλυτα συντονισμένοι», ενώ στην ερώτηση για το αν τον ανησυχεί η τουρκική προκλητικότητα είπε: «Ανησυχεί τους πάντες. Βλέπουμε τα επεισόδια όπως εκείνο στα Ίμια, της παραβιάσεις που οδηγούν σε αναχαιτίσεις, αλλά και το γεγονός πως έχουμε δυο ομήρους. Οι Έλληνες βρίσκονται για 20η μέρα σε φυλακές υψίστης ασφαλείας και αυτό που επιζητούν είναι να βρεθούν μπροστά στη Δικαιοσύνη. Αν έχουν κάνει κάποια παράβαση για την είσοδό τους στην Τουρκία, θα έπρεπε ήδη να έχουν δικαστεί και όχι να χρησιμοποιούνται ως μέσο πίεσης».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider