Στις 30 Μαρτίου η επόμενη συνάντηση ΥΠΕΞ Ελλάδας - πΓΔΜ

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στις 30 Μαρτίου η επόμενη συνάντηση ΥΠΕΞ Ελλάδας - πΓΔΜ

Στις 30 Μαρτίου, μετά από την επίσκεψη του Νίκου Κοτζιά στα Σκόπια, θα πραγματοποιηθεί συνάντηση των δύο υπουργών Εξωτερικών με τον ειδικό διαμεσολαβητή Μάθιου Νίμιτς, δήλωσε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Ερωτώμενος κατά την διάρκεια της καθιερωμένης ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών για το ενδεχόμενο να ζητηθεί διευρυμένη πλειοψηφία από τη Βουλή (σ.σ. 180 βουλευτές) για την κύρωση της όποιας συμφωνίας με την πΓΔΜ, ο κ. Τζανακόπουλος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο λέγοντας ότι οι όποιες αποφάσεις θα παρθούν όταν θα υπάρξει συμφωνία.

Για το θέμα των δύο Ελλήνων Στρατιωτικών που κρατούνται στην Αδριανούπολη ο κ. Τζανακόπουλος δήλωσε ότι ο πρέσβης της χώρας μας στην Τουρκία δεν επιβεβαιώνει τις πληροφορίες για μεταφορά τους στο δικαστήριο σήμερα.

«Το επόμενο διάστημα θα ξέρουμε το κατηγορητήριο. Θεωρούμε το θέμα διμερές αλλά η πορεία της διευθέτησης του προβλήματος θα εξαρτηθεί από τις εισαγγελικές αρχές της Τουρκίας», σημείωσε.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ακόμη ότι η παρέμβαση της Άνγκελας Μέρκελ για τους δύο στρατιωτικούς δεν ζητήθηκε από την ελληνική κυβέρνηση, αφήνοντας να εννοηθεί ότι το θέμα δεν θα τεθεί στην ερχόμενη Σύνοδο Κορυφής.

Ο κ. Τζανακόπουλος τόνισε ότι δεν περιλαμβάνεται στην ατζέντα του πρωθυπουργού μια τηλεφωνική επικοινωνία με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Μιλώντας για τις σχέσεις του Αλέξη Τσίπρα με τον Πάνο Καμμένο ο κ. Τζανακόπουλος σημείωσε ότι αυτές «είναι άριστες» και τόνισε ότι δεν χρειάζεται να τεθεί θέμα συνεργίας. Σημείωσε ωστόσο ότι όταν δύο κόμματα έχουν διαφορετικές πολιτικές καταβολές «θα υπάρχουν και διαφωνίες και διαφορετικές οπτικές γωνίες. Είναι και θεμιτό και εύλογο».

Καλούμενος να σχολιάσει τις δηλώσεις του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας δήλωσε ότι ο κ. Στουρνάρας ως κεντρικός τραπεζίτης έχει δικαίωμα να λέει την γνώμη του αλλά όχι να κάνει παρεμβάσεις πολιτικού χαρακτήρα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider