Κώστας Αχ. Καραμανλής: Αμετροεπής και επιπόλαιη η κυβέρνηση

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κώστας Αχ. Καραμανλής: Αμετροεπής και επιπόλαιη η κυβέρνηση

Επίθεση σε όλα τα μέτωπα εναντίον της κυβέρνησης εξαπολύει ο βουλευτής Σερρών της Ν.Δ. Κώστας Αχ. Καραμανλής με συνέντευξή του στην Καθημερινή της Κυριακής. Ο κ. Καραμανλής, εστιάζοντας στα εθνικά θέματα, κατηγορεί την κυβέρνηση για αμετροέπεια και επιπολαιότητα, χαρακτηρίζοντας μάλιστα τον υπουργό Εξωτερικών «υμνητή του Γιαρουζέλσκι». Επίσης, χαρακτηρίζει «καφενειακή συνωμοσιολογία» τα περί υπόγειας συνεργασίας «καραμανλικών» - κυβέρνησης, τονίζοντας πως τέτοιες θεωρίες θέλουν να πλήξουν τη Ν.Δ.

Αναφερόμενος στην κρίσιμη περίοδο για τα εθνικά θέματα (κράτηση των δύο στρατιωτικών, τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο)ο κ. Καραμανλής «η περίοδος είναι κρίσιμη. Και απαιτεί σοβαρότητα και υπευθυνότητα. Οπως βλέπετε ότι δείχνει η Ν.Δ. Η έξαρση της τουρκικής προκλητικότητας οφείλεται σε πολλούς παράγοντες και δικά της ζητήματα, σχετίζεται όμως δυστυχώς και με την τόσο απροετοίμαστη και κακοσχεδιασμένη επίσκεψη Ερντογάν στη χώρα μας. Δείτε την αλυσίδα γεγονότων που ακολούθησε. Αυτά συμβαίνουν, δυστυχώς, όταν μια κυβέρνηση εμπιστεύεται την εξωτερική πολιτική της σε έναν υμνητή του Γιαρουζέλσκι και όταν παίζει ακόμα και με τα εθνικά θέματα για να αντιμετωπίσει τα πολιτικά της αδιέξοδα.

Ανάλογη επιπολαιότητα και αμετροέπεια δείχνουν και τώρα με το θέμα των δύο αξιωματικών μας. Μα είναι εικόνα κυβέρνησης, ο κ. Τσίπρας να μιλάει για «σύνηθες επεισόδιο», ο κ. Καμμένος για «ομήρους» και ο κ. Φίλης να λέει ότι «δεν είναι μείζον θέμα»; Ας σοβαρευτούν επιτέλους κι ας κάνουν αυτά που πρέπει για να γυρίσουν οι δύο Ελληνες στα σπίτια τους».

Σε ερώτηση για την Novartis αναφέρει: «Το σκάνδαλο Novartis ερευνάται σε 20 χώρες. Η «ελληνική ιδιαιτερότητα» έχει να κάνει με τα πολιτικά πρόσωπα. Από τα στοιχεία που έχουμε δει μέχρι σήμερα, το μόνο που προκύπτει είναι μια χοντροκομμένη απόπειρα σκευωρίας εναντίον της Ν.Δ. από πλευράς της κυβέρνησης. Σε κάθε περίπτωση, εμείς είπαμε και επιμένουμε ότι θέλουμε να έρθουν όλα στο φως. Και το τονίζω αυτό, γιατί αν η Προανακριτική κλείσει άρον άρον, θα είναι πλήγμα για τη δημοκρατία μας».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider