Στον Ιερώνυμο ο Αλέξης Τσίπρας για το Σκοπιανό

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στον Ιερώνυμο ο Αλέξης Τσίπρας για το Σκοπιανό

Για την πορεία των των διαπραγματεύσεων σχετικά με την ονομασία της ΠΓΔΜ ενημέρωσε τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών Ιερώνυμο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε συνάντησή τους στην Αρχιεπισκοπή το βράδυ της Πέμπτης,

Υπήρξε συμφωνία ως προς την ανάγκη να υπάρξει εθνική συναίνεση και υπευθυνότητα, ενώ σύμφωνα με την Αρχιεπισκοπή ο κ. Τσίπρας επανέλαβε το σεβασμό του στις τοποθετήσεις και στις ευαισθησίες της Ιεράς Συνόδου για το ζήτημα και διαβεβαίωσε ότι θα κρατά ενήμερο τον Αρχιεπίσκοπο.

Αυτή την ώρα δεν χρειάζονται συλλαλητήρια και φωνές, αλλά εθνική συναίνεση, συνεννόηση και ομοψυχία τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος κατά τη συνάντησή του στην Αρχιεπισκοπή με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ο οποίος τον ενημέρωσε σχετικά με την πορεία των διαπραγματεύσεων για το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ. Ο πρωθυπουργός, που επανέλαβε τον σεβασμό του στις τοποθετήσεις και τις ανησυχίες της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, ζήτησε από τον προκαθήμενο της ελλαδικής εκκλησίας να συμβάλει ώστε να διασφαλιστεί κλίμα εθνικής ομοψυχίας και υπευθυνότητας, χωρίς κραυγές και άγονες αντιπαραθέσεις.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αρχιεπισκοπής, κατά τη συνάντηση τους, η οποία ολοκληρώθηκε λίγο πριν από τις 9 το βράδυ, ο κ. Τσίπρας άκουσε με μεγάλη προσοχή τις απόψεις του Αρχιεπισκόπου, ενώ έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την εκκλησιαστική πτυχή του όλου ζητήματος, που αφορά στην ονομασία της σχισματικής Εκκλησίας των Σκοπίων.

Διαμαρτύρεται η Νέα Δημοκρατία

Στην συνάντηση Τσίπρα - Ιερώνυμου αντιδρά η Νέα Δημοκρατία με το γραφείο Τύπου της να αναφέρει σε ανακοίνωση ότι «για ένα τόσο σοβαρό εθνικό θέμα, όπως είναι το Σκοπιανό, ο κύριος Τσίπρας επέλεξε να μην ενημερώσει την αξιωματική αντιπολίτευση, τα κόμματα, τους βουλευτές, το λαό και να διαπραγματεύεται εν κρυπτώ. Είναι πια προφανές ότι ο πρωθυπουργός προτάσσει τις μικροκομματικές επιδιώξεις του ακόμη και έναντι του εθνικού συμφέροντος.»

«Σήμερα μάλιστα έκρινε σκόπιμο να ενημερώσει τον Αρχιεπίσκοπο πριν από τα κόμματα, όταν λίγες ημέρες νωρίτερα το Υπουργείο Εξωτερικών ταύτιζε τους εκπροσώπους της Εκκλησίας με την Χρυσή Αυγή. Πρωτοφανής ανευθυνότητα, από μια επικίνδυνη Κυβέρνηση που αναλαμβάνει πλέον αποκλειστικά τις ευθύνες της για ό,τι συμβεί».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider