Φλαμπουράρης: Ναι στην ανάπτυξη υπό όρους

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Φλαμπουράρης: Ναι στην ανάπτυξη υπό όρους

«Ναι» στην ανάπτυξη αλλά υπό τρεις όρους. Αυτό ήταν το κεντρικό μήνυμα της ομιλίας του Αλέκου Φλαμπουράρη στο περιφερειακό-αναπτυξιακό συνέδριο στα Μέγαρα

Ο κ. Φλαμπουράρης τόνισε πως η ανάπτυξη χωρίς εργασιακές σχέσεις, χωρίς αναδιανομή πλούτου, χωρίς κοινωνικό κράτος, θα είναι μια άδικη ανάπτυξη και όχι δίκαιη, όπως επιδιώκει η κυβέρνηση.

Ο Αλέκος Φλαμπουράρης είπε επίσης πως για να αλλάξει η Ελλάδα χρειάζονται κεφάλαια και άρα θα ήταν υποκρισία να λέει κανείς ότι δεν χρειάζονται οι μεγάλες επενδύσεις.

Πρώτο και κύριο έργο της σημερινής κυβέρνησης, σύμφωνα με τον υπουργό Επικρατείας, ήταν η αναστήλωση του «ετοιμόρροπου οικοδομήματος, που μας παραδόθηκε». Στη συνέχεια της ομιλίας του ο κ. Φλαμπουράρης αναφέρθηκε στην κατάσταση, που όπως είπε κληρονόμησε η σημερινή κυβέρνηση και χαρακτηριζόταν από «ανεργία, απώλεια εισοδήματος, αποεπένδυση, υπερχρεωμένες επιχειρήσεις δημόσιου και ιδιωτικού τομέα».

Ο Αλέκος Φλαμπουράρης χαρακτήρισε πολύ δύσκολο και επίπονο την ανάταξη της οικονομίας «που ήταν υπό κατάρρευση. Με τα δεδομένα αυτά, η κυβέρνηση όφειλε χωρίς υπαρξιακές αμφιθυμίες, να σχεδιάσει μια αναπτυσσόμενη οικονομία καπιταλιστικού τύπου. Αλλά, βασική αρχή για την κυβέρνηση είναι η διάχυση του παραγόμενου πλούτου στους πολλούς».

Ο κ. Φλαμπουράρης μίλησε για τριπλό μοντέλο ανάπτυξης στην Ελλάδα το οποίο περιλαμβάνει την ιδιωτική πρωτοβουλία, της δημόσιες επενδύσεις και την κοινωνική οικονομία.

Στην ομιλία του ο υπουργός Επικρατείας αναφέρθηκε και σε κυκλώματα που λυμαίνονταν δημόσιες επιχειρήσεις λέγοντας πως «εμείς αυτά τα κόβουμε … μαχαίρι».

Για την κυβέρνηση, «ο βασικός μας στόχος είναι η μείωση της ανεργίας», είπε ο κ. Φλαμπουράρης και ζήτησε την αναθεώρηση των αντιλήψεων περί φαραωνικών έργων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider