«Πρωτιά» 6% της ΝΔ σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση

Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Πρωτιά» 6% της ΝΔ σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση

Παραμένει στα ίδια επίπεδα η διαφορά μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση που δίνει προβάδισμα 6 μονάδων στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Με 6 μονάδες προηγείται η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Alco για το newsit.gr που διενεργήθηκε από τις 12 έως 14 Νοεμβρίου 2017, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης συγκεντρώνει ποσοστό 22,4% στην πρόθεση ψήφου έναντι 16,4% του ΣΥΡΙΖΑ. Στην τρίτη θέση εμφανίζεται η Χρυσή Αυγή με 6,2% ενώ ακολουθούν η Δημοκρατική Συμπαράταξη με 5,3% και το ΚΚΕ με 4,9%. Το 5,7 των ερωτηθέντων δηλώνει πως θα ψηφίσει «Άλλο κόμμα», ενώ στο 14,7% βρίσκονται οι αναποφάσιστοι.

Στην πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 26,4%, καταγράφοντας προβάδισμα 7 μονάδων επί του ΣΥΡΙΖΑ.

Στη δημοσκόπηση, οι πολίτες ερωτήθηκαν και για θέματα της επικαιρότητας, όπως για παράδειγμα για τον νέο φορέα της Κεντροαριστεράς, το κοινωνικό μέρισμα αλλά και τις τηλεοπτικές άδειες.

Στο ερώτημα αν ο νέος φορέας της Κεντροαριστεράς θα πρέπει να είναι πιο κοντά με τη ΝΔ ή με τον ΣΥΡΙΖΑ ή με κανέναν από τους δυο, οι πολίτες απάντησαν να μην είναι κοντά σε κανέναν.

Αναφορικά με το κοινωνικό μέρισμα, το 51% πιστεύει ότι η αντιπολίτευση πρέπει να υπερψηφίσει ενώ το 24% απάντησε ότι πρέπει να καταψηφιστεί.

Σε ερώτηση για το αν τα πράγματα πηγαίνουν καλύτερα ή χειρότερα απ’ ότι πριν, το 46% των πολιτών απάντησε «χειρότερα», ενώ καλύτερα πηγαίνουν τα πράγματα για το 20% των ερωτηθέντων.

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι απαντήσεις των ερωτηθέντων σε ερώτηση για το ποιον εμπιστεύονται περισσότερο μεταξύ του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα και του προέδρου της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη σε καίρια ζητήματα όπως τα εργασιακά, η υγεία και η διαπραγμάτευση με τους δανειστές.

Στην δημοσκόπηση υπάρχει ερώτημα αναφορικά με την αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών και το αν αυτή πρέπει να προχωρήσει. Η απάντηση είναι συντριπτικά υπέρ της αδειοδότησης με ποσοστό 70%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider