ΣΥΡΙΖΑ: Ώριμος ο πολιτικός γάμος των ομοφυλόφιλων και η τεκνοθεσία!

Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΣΥΡΙΖΑ: Ώριμος ο πολιτικός γάμος των ομοφυλόφιλων και η τεκνοθεσία!

Στη δημοσιότητα δόθηκε η πολιτική απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, που συνεδρίασε στις 28 και 29 Ιουλίου.

Μεταξύ των αποφάσεων της συνεδρίασης και στο κεφάλαιο «Ελευθερίας – Δικαιώματα – Δημοκρατία», η Κεντρική Επιτροπή του κυβερνώντος κόμματος τονίζει πως έχει έρθει η ώρα για τομές «όπως ο πολιτικός γάμος ομοφυλοφίλων και το δικαίωμα των ομόφυλων ζευγαριών στην τεκνοθεσία»

Λίγο παρακάτω, αλλά κάπως πιο αφηρημένα αναφέρεται σε «αναγκαία έναρξη της συζήτησης για ενδεχόμενη αναθεώρηση διατάξεων του λεγόμενου τρομονόμου».

Πιο συγκεκριμένα στο κείμενο αναφέρεται: «Είναι αναγκαίο μεταξύ άλλων να επανεξετάσουμε το θέμα σχέσεων κράτους και εκκλησίας, να αντιμετωπίσουμε συντεταγμένα με σεβασμό και αλληλεγγύη τα ζητήματα που αναδεικνύονται στο προσφυγικό-μεταναστευτικό. Να εργαστούμε στην κατεύθυνση της αναβάθμισης συνθηκών και δομών των φυλακών και να επιδιώξουμε την διαμόρφωση σοβαρών όρων επανένταξης για τους αποφυλακισμένους. Είναι επίσης ώριμο να προχωρήσουμε και σε τομές, όπως ο πολιτικός γάμος ομοφυλοφίλων και το δικαίωμα των ομόφυλων ζευγαριών στην τεκνοθεσία.»

Ενώ για το θέμα του τρομονόμου: «Ο ΣΥΡΙΖΑ, από την αρχή τάχτηκε στο πλευρό της Ηριάννας μαζί με πλήθος διανοουμένων, ανθρώπων του πολιτισμού και του αθλητισμού, και ανέδειξε την αναντιστοιχία των δικαστικών αποφάσεων με το κοινό περί δικαίου αίσθημα. Γι' αυτή του τη στάση ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορήθηκε από τους πολιτικούς του αντιπάλους για δήθεν παρέμβαση στη δικαιοσύνη, με κατηγορίες για ανοχή στην ανομία και την τρομοκρατία.

Είναι αναγκαία η έναρξη της συζήτησης για την ενδεχόμενη αναθεώρηση διατάξεων του λεγόμενου τρομονόμου, στην κατεύθυνση, τόσο της ενίσχυσης της προστασίας των ατομικών δικαιωμάτων και ελευθεριών, όσο και των εγγυήσεων ασφαλείας.»

Βέβαια, από την απόφαση της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ μέχρι το να υπάρξει αντίστοιχη νομοθετική πρωτοβουλία υπάρχει… αρκετός δρόμος.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider