Μητσοτάκης: Σήμερα ψηφίζεται άλλο ένα αχρείαστο μνημόνιο

Νίκη Παπάζογλου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μητσοτάκης: Σήμερα ψηφίζεται άλλο ένα αχρείαστο μνημόνιο

Σήμερα ψηφίζεται το τέταρτο μνημόνιο που και αυτό όπως και το προηγούμενο ήταν αχρείαστο, δήλωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της ετήσιας γενικής συνέλευσης του ΣΕΤΕ.

«Διαπιστώνουμε το μεγάλο κόστος τριών χαμένων χρόνων για την οικονομία και την κοινωνία, αλλά και σημαντικές επιπρόσθετες επιβαρύνσεις για όλους τους Έλληνες και ειδικά τους ασθενέστερους» είπε, προσθέτοντας πως τα μέτρα αυτά είναι αποτέλεσμα συγκεκριμένων επιλογών της σημερινής κυβέρνησης.

Ο κ. Μητσοτάκης στάθηκε στην διευθέτηση των βραχυχρόνιων μισθώσεων, στην ανάπτυξη όλων των μορφών τουρισμού, στην ενίσχυση των επενδύσεων και στη σχεδίαση νέου χωροταξικού σχεδιασμού με την παράλληλη βελτίωση των υποδομών αναλύοντας τους βασικούς άξονες της πολίτικης που θα ακολουθήσει το υπουργείο τουρισμού σε μια κυβέρνηση ΝΔ.

Αναφερθείς στον χωροταξικό σχεδιασμό και στις επενδύσεις ο κ Μητσοτάκης σημείωσε πως στηρίζει την παραχώρηση των αεροδρομίων καθώς και την επέκταση της παραχώρησης του Αερολιμένα Αθηνών Ελ. Βενιζέλου αλλά και την ενίσχυση του αεροδρομίου στο Καστέλι. Επιπλέον αναφέρθηκε στην ολοκλήρωση των έργων υποδομής της Κρήτης ώστε να μπορέσουμε με εκμεταλλευτούμε στο έπακρο τις δυνατότητες του νησιού.

Επισημαίνοντας την ανάγκη αναβάθμισης τοπικών οδικών δικτύων. Διευκρίνισε πως δεν πρέπει να μείνουμε εκεί. «Πρέπει να αναβαθμιστούν και τα τελωνεία αλλά και να γίνουν τα απαραίτητα ώστε να προχωρήσουν οι επενδύσεις. Πρέπει να γίνουν επενδύσεις μέσα από νέες συμβάσεις παραχώρησης και μάλιστα μακροχρόνιες, τις οποίες δεν πρέπει να φοβόμαστε.

Παράλληλα ο κ. Μητσοτακης δεσμεύτηκε για την κατάργηση του φόρου διαμονής απο 1η Ιανουαρίου του 2018. «Δεσμευόμαστε για την κατάργηση του φόρου διαμονής αλλά και για την σταδιακή κατάργηση του ΦΠΑ στα νησιά όταν το επιτρέψουν οι δημοσιονομικές συνθήκες» σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης προσθέτοντας χαρακτηριστικά ότι «εμείς άλλωστε είχαμε επιτύχει την μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση το 2014».

Αναφερθείς στις βραχυχρόνιες μισθώσεις ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας τις χαρακτήρισε παγκόσμια τάση σημειώνοντας πως δεν μπορούμε παρά να τις αγκαλιάσουμε αλλά με το σωστό φορολογικό πλαίσιο ώστε να μην δημιουργείται αναντιστοιχία με τις λοιπές μονάδες καταλυμάτων.

Επιπλέον ο κ Μητσοτάκης επεσήμανε την ανάγκη του χωροταξικού ανασχεδιασμού σχεδιασμού χωρίς εκπτώσεις στην αειφόρο ανάπτυξη και στην ασφάλεια. «Δεν πρέπει να ξεχνάμε το ασυγχώρητο νομικό κενό που δρα αποθαρρυντικά σε οποιαδήποτε επένδυση. Χρειάζονται συγκεκριμένα χρήσεις γης και προϋποθέσεις που θα διασφαλίζουν στον επενδυτή την απρόσκοπτη πορεία των επενδύσεων τους».

Τέλος αναφέρθηκε και στην εκμετάλλευση της ακτογραμμής της χώρας χωρίς όμως να ακολουθηθεί το μοντέλο άλλων χωρών το οποίο κακοποίησε την αισθητική της. «Δεν χρειάζονται οριζόντιες ρυθμίσεις όπως αποστάσεις 100 μέτρων από τον Αιγιαλό Η απόσταση θα πρέπει να αντιμετωπίζεται ανά περιοχή και ανάλογα με τις συνθήκες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider