Tσίπρας: Οι κυβερνήσεις δεν πέφτουν από δικαστικές αποφάσεις

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Tσίπρας: Οι κυβερνήσεις δεν πέφτουν από δικαστικές αποφάσεις

Ηχηρό μήνυμα πως «οι κυβερνήσεις δεν πέφτουν από δικαστικές αποφάσεις» απέστειλε τη Δευτέρα ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, κατά την παρέμβασή του στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ.

Ειδικότερα, για τις τηλεοπτικές άδειες ανέφερε, μεταξύ άλλων: «Κάποιοι ίσως να πιστεύουν ότι οι κυβερνήσεις πέφτουν από δικαστικές αποφάσεις. Τις κυβερνήσεις, όμως, τις εκλέγει ο λαός και τις κρίνει μόνο ο λαός. Το διακύβευμα, λοιπόν, δεν είναι απλώς η ερμηνεία του Συντάγματος, αλλά κάτι πολύ βαθύτερο: αν η εκλεγμένη από το λαό κοινοβουλευτική πλειοψηφία έχει δικαίωμα να ρυθμίσει το χάος του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου, ή αν τα ιδιωτικά συμφέροντα είναι υπεράνω της Δημοκρατίας».

«Έχουμε μπροστά μας το μέτωπο της διαπραγμάτευσης για τη δεύτερη αξιολόγηση, καθώς και το μέτωπο με τη διαπλοκή για την αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών. Οι μάχες είναι δύσκολες, αλλά και στις δυο προσερχόμαστε με τη δύναμη που μας δίνει η πεποίθηση ότι υπερασπιζόμαστε το δημόσιο συμφέρον. Τις επόμενες μέρες, η Νέα Δημοκρατία και η διαπλοκή θα δώσουν τα ρέστα τους για άλλη μια φορά».

Ο κ. Τσίπρας ενημέρωσε, επίσης, αναλυτικά την Πολιτική Γραμματεία για την πορεία της διαπραγμάτευσης καθώς και για τα αποτελέσματα των συναντήσεων που είχε, την προηγούμενη εβδομάδα, στις Βρυξέλλες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider