«Πατάει γκάζι» στους πλειστηριασμούς ακινήτων οφειλετών η ΑΑΔΕ

Θανάσης Κουκάκης
Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Πατάει γκάζι» στους πλειστηριασμούς ακινήτων οφειλετών η ΑΑΔΕ
Το Νοέμβριο θα εκποιηθούν 29 ακίνητα φορολογουμένων με οφειλές στην εφορία.

Μετά το μπαράζ κατασχέσεων που έχει εξαπολύσει, βάζοντας στο χέρι τραπεζικές καταθέσεις όσων έχουν ληξιπρόθεσμα χρέη, η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων επιταχύνει και τους πλειστηριασμούς ακινήτων.

Το Νοέμβριο θα εκποιηθούν 29 ακίνητα φορολογουμένων με οφειλές στην εφορία. Μεταξύ αυτών και το τριώροφο νεοκλασικό κτίριο στη Βουκουρεστίου, στο Κολωνάκι, που στέγαζε την επιχείρηση του Λάκη Γαβαλά, ο οποίος χρωστά περισσότερα από 18 εκατ. ευρώ στην εφορία. Το ακίνητο του Λάκη Γαβαλά βγαίνει στο σφυρί στις 21 Νοεμβρίου με τιμή εκκίνησης 1.800.000 ευρώ.

Τα υπόλοιπα ακίνητα που θα βγουν στο ηλεκτρονικό σφυρί είναι κατοικίες, γραφεία, αγροτεμάχια και βιομηχανικά κτίρια, τα οποία βρίσκονται σε διάφορες περιοχές της χώρας και ανήκουν κυρίως σε μεγαλοοφειλέτες.

Την ίδια ώρα, ενεργοποιούνται οι διαδικασίες fast track για επανάληψη των άκαρπων πλειστηριασμών. Με τις νέες διαδικασίες, τα ακίνητα θα εκποιούνται γρηγορότερα σε νέες μειωμένες τιμές που θα κινούνται πολύ κάτω από τις εμπορικές.

Η νέα διαδικασία προβλέπει ότι εάν ένας πλειστηριασμός κηρυχθεί άγονος, γίνεται νέος πλειστηριασμός μέσα σε 40 ημέρες και αν στον δεύτερο πλειστηριασμό δεν γίνει και πάλι κατακύρωση, τότε το αρμόδιο δικαστήριο, έπειτα από σχετική διαδικασία, μπορεί να διατάξει νέο πλειστηριασμό μέσα σε οκτώ εργάσιμες ημέρες (από 30 ημέρες που προέβλεπε το προηγούμενο καθεστώς) με την ίδια ή κατώτερη τιμή.

Δηλαδή, ένα ακίνητο μπορεί πλέον να βγει για τρίτη φορά σε πλειστηριασμό γρηγορότερα εντός 48 ημερών από 70 ημέρες που προέβλεπε το προηγούμενο καθεστώς και σε πολύ χαμηλότερη τιμή.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider