ΕΦΚΑ: Έτσι θα επιστραφούν τα Δώρα στους συνταξιούχους – Ηλεκτρονικά οι αιτήσεις

Αγγελική Μαρίνου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΕΦΚΑ: Έτσι θα επιστραφούν τα Δώρα στους συνταξιούχους – Ηλεκτρονικά οι αιτήσεις
Το υπουργείο Εργασίας προτρέπει τους συνταξιούχους σε μαζικές ηλεκτρονικές αιτήσεις, προκειμένου να ανακοπεί το κύμα των προσφυγών στη Δικαιοσύνη.

Σε λειτουργία βρίσκεται στην ιστοσελίδα του ΕΦΚΑ η ειδική online εφαρμογή για την ηλεκτρονική υποβολή αίτησης, που αφορά στη διακοπή των μειώσεων που έχουν εφαρμοστεί σε κύριες και επικουρικές συντάξεις, καθώς και στα δώρα Πάσχα και Χριστουγέννων.

Το υπουργείο Εργασίας προτρέπει τους συνταξιούχους σε μαζικές ηλεκτρονικές αιτήσεις, προκειμένου να ανακοπεί το κύμα των προσφυγών στη Δικαιοσύνη αλλά και οι «ουρές» στα γραφεία εξυπηρέτησης του ΕΦΚΑ και του ΕΤΕΑΕΠ.

Σύμφωνα με χθεσινές δηλώσεις του αρμόδιου υφυπουργού Αναστάσιου Πετρόπουλου, η απόφαση του ΣτΕ που κρίνει αντισυνταγματικές τις περικοπές στις συντάξεις από τους μνημονιακούς νόμους, ελήφθη με το σκεπτικό ότι το κόστος δεν θα ήταν υπέρμετρα υψηλό. Ωστόσο σύμφωνα με τον υφυπουργό η επιστροφή των «κομμένων» δώρων και των μνημονιακών περικοπών κοστίζει περισσότερα από 9 δισ. ευρώ, γεγονός που απειλεί με δημοσιονομικό εκτροχιασμό την ελληνική οικονομία.

Όπως τόνισε σε ραδιοφωνικό σταθμό ο κ. Πετρόπουλος, οι συνταξιούχοι δεν θα πρέπει να παρασύρονται σε μια διαδικασία η οποία θα είναι κοστοβόρα για τον κόσμο και κερδοφόρα για τους λίγους που εμφανίζονται ως δικηγόροι –εργατολόγοι, εσχάτως ειδικοί επί του ασφαλιστικού.

Η διαδικασία

Η αίτηση θα απευθύνεται προς τις περιφερειακές υπηρεσίες του ΕΦΚΑ ή τους τομείς επικουρικής ασφάλισης του ΕΤΕΑΕΠ, απ’ όπου λαμβάνει ο συνταξιούχος την κύρια/επικουρική σύνταξη και αποσκοπεί πρωτίστως στη διευκόλυνση των ενδιαφερομένων και στην αποφυγή σώρευσης αιτήσεων στις αρμόδιες υπηρεσίες πληρωμών συντάξεων.

Ο συνταξιούχος μπορεί μόνος του να μπει στην σχετική εφαρμογή μέσω των κωδικών του Taxisnet.

Η online εφαρμογή είναι διαθέσιμη στον διαδικτυακό ιστότοπο του ΕΦΚΑ www.efka.gov.gr στο πεδίο « ηλεκτρονικές υπηρεσίες για συνταξιούχους».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider