Μισό δισ. ευρώ στο δημόσιο από την αδειοδότηση των καναλιών

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μισό δισ. ευρώ στο δημόσιο από την αδειοδότηση των καναλιών

Περίπου μισό δισ. ευρώ θα φέρει στα ταμεία του Δημοσίου η αδειοδότηση των καναλιών, σημείωσε ο κ. Αλέξης Τσίπρας κατά την συνέντευξη Τύπου στο πλαίσιο της ΔΕΘ.

Συγκεκριμένα όπως είπε η ρύθμιση της συγκεκριμένης αγοράς με την αδειοδότηση πέντε τηλεοπτικών σταθμών πέρα από τα οφέλη που θα έχει για τους εργαζόμενους δημοσιογράφους – αφού θα πρέπει υποχρεωτικά καθένα από τα κανάλια να απασχολεί 400 εργαζόμενους – έχει ήδη φέρει 150 εκατ. ευρώ στο δημόσιο ταμείο από τον φόρο διαφήμισης ενώ υπολογίζεται ότι θα φέρει ακόμα 125 εκατ ευρώ από το φόρο διαφήμιση κι άλλα 175 εκατ. ευρώ από τις άδειες.

«Η ρύθμιση του τηλεοπτικού πεδίου θα κάνει καλό και στους δημοσιογράφους και στους τηλεοπτικούς σταθμούς και στους ιδιοκτήτες και στο τηλεοπτικό κοινό» ανέφερε χαρακτηριστικά και ξεκαθάρισε ότι θα προχωρήσει και η διαδικασία για την αδειοδότηση και των περιφερειακών σταθμών.

Παρά τις εντάσεις και την ταλαιπωρία που υποστήκαμε από την διαδικασία, να σας θυμίσω ότι το ΕΣΡ ανακοίνωσε την δημιουργία πέντε τηλεοπτικών σταθμών, ενός δηλαδή παραπάνω από τους τέσσερις που υποστηρίζαμε εμείς ότι θα πρέπει να υπάρχουν και όχι 20 όπως διατείνετο η αντιπολίτευση ότι χωρούν στην ελληνική αγορά.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider