Έκλεβαν την εφορία μέσω του λογαριασμού για το δημόσιο χρέος

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Έκλεβαν την εφορία μέσω του λογαριασμού για το δημόσιο χρέος

Το ΣΔΟΕ και η Αρχή για το Ξέπλυμα Χρήματος βρέθηκαν μπροστά σε μια υπόθεση απάτης στην οποία γυναίκες φοροτεχνικοί υπέβαλαν τροποποιητικές δηλώσεις και εισέπρατταν εκατομμύρια επιστροφών φόρου επικαλούμενες δωρεές για τη μείωση του δημόσιου χρέους.

Εκμεταλλευόμενες κενά στο Taxis οι δύο φοροτεχνικοί δήλωναν μεγάλα ποσά ως τόκους καταθέσεων και εν συνεχεία δήλωναν ότι κάνουν δωρεά στο λογαριασμό αλληλεγγύης για την απόσβεση του δημοσίου χρέους.

Τα ποσά που μπόρεσαν να εξασφαλίσουν από την απάτη οι δύο φοροτεχνικοί φτάνουν 5 εκατ. ευρώ, ενώ πρόλαβαν να εισπράξουν περίπου 1 εκατ. ευρώ πριν τους εντοπίσουν ΣΔΟΕ και Αρχή για το Ξέπλυμα.

Οι λογαριασμοί των φοροτεχνικών έχουν δεσμευτεί από την Αρχή για το Ξέπλυμα, ενώ εξετάζεται και η συμμετοχή στην απάτη και των πελατών τους, για λογαριασμό των οποίων υποβάλλονταν οι τροποποιητικές δηλώσεις.

Μετά από συνεννόηση του ΣΔΟΕ, της Αρχής για το Ξέπλυμα και της Τράπεζας της Ελλάδος ο λογαριασμός αλληλεγγύης για την απόσβεση του δημοσίου χρέους πάγωσε και τα στοιχεία των καταθετών στο λογαριασμό εστάλησαν προς διασταύρωση στις φορολογικές Αρχές.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider