Αποσύρθηκε η τροπολογία για τις αυξήσεις αμοιβών στις διοικήσεις των ΔΕΚΟ

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αποσύρθηκε η τροπολογία για τις αυξήσεις αμοιβών στις διοικήσεις των ΔΕΚΟ

Αποσύρθηκε τελικά από την υφυπουργό Οικονομικών, Κατερίνα Παπανάτσιου, η τροπολογία που προέβλεπε αυξήσεις έως 60% στους μισθούς των ανώτατων διοικήσεων συγκεκριμένων ΔΕΚΟ.


Παρόλο που λύνει ζητήματα των ΔΕΚΟ, δεν είμαστε ευχαριστημένοι με τη διατύπωσή του, θα το αποσύρουμε και θα το επαναφέρουμε σε επόμενη φάση, ενημέρωσε η υφυπουργός τη Βουλή.

Η τροπολογία προέβλεπε πως θα εξαιρούνται πλέον από το ανώτατο όριο αποδοχών των 4.631 ευρώ που ισχύει σήμερα οι πρόεδροι, οι διευθύνοντες σύμβουλοι και οι εντεταλμένοι σύμβουλοι των δημοσίων επιχειρήσεων και των θυγατρικών τους, οι μετοχές των οποίων έχουν μεταβιβαστεί στην Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας και οι οποίες είτε απασχολούν περισσότερους από 3.000 εργαζόμενους, είτε ο κύκλος εργασιών τους υπερβαίνει τα 100 εκατ. ευρώ.

Η διάταξη που αποσύρθηκε προέβλεπε ότι οι πρόσθετες αμοιβές, απολαβές και αποζημιώσεις των εν λόγω προσώπων δεν θα υπερέβαιναν το 90% των μηνιαίων αποδοχών και επιδομάτων του προέδρου του Αρείου Πάγου, δηλαδή δεν θα υπερέβαιναν τα 7.483.10 ευρώ.

Ο μισθός του Προέδρου του Αρείου Πάγου είναι στα 8.314,56 ευρώ, το 90% ισοδυναμεί με μισθό 7.483,10 ευρώ και με τη διάταξη αυξάνονταν οι αποδοχές των εν λόγω διοικητικών στελεχών έως και 60%.

Θύελλα αντιδράσεων

Η τροπολογία δημιούργησε θύελλα αντιδράσεων.

«Είναι ντροπή αυτές τις ημέρες να φέρνετε αυξήσεις για τα στελέχη σας στις ΔΕΚΟ» σχολίασε ο βουλευτής της ΝΔ Χρήστος Δήμας, απευθυνόμενος στην κυβέρνηση.

Η ΝΔ εξέδωσε και ανακοίνωση για τι θέμα: «Την ώρα που οι Έλληνες θρηνούν τους νεκρούς τους, η Κυβέρνηση επιχείρησε να αυξήσει τις αποδοχές των, διορισμένων από την ίδια, επικεφαλής των ΔΕΚΟ έως και 2850 ευρώ. Η απόσυρση της τροπολογίας, εν μέσω κατακραυγής από την αντιπολίτευση και τα ΜΜΕ, είναι ομολογία ενοχής. Η δε κατάθεση της, επιβεβαιώνει ότι ακόμη και αυτές τις στιγμές, ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ νοιάζονται μόνο για τον κομματικό στρατό τους. Ντροπή!»

«Είναι μια τροπολογία ντροπής, που η κυβέρνηση ολόκληρη ασχολήθηκε τη δεύτερη ημέρα του εθνικού πένθους για να αυξήσει τον μισθό προέδρων και διευθυνόντων συμβούλων κρατικών υπηρεσιών που η ίδια έχει διορίσει» δήλωσε ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Γιάννης Μανιάτης.

«Η κυβέρνηση, με τροπολογία της τελευταίας στιγμής, δίνει προκλητικές αυξήσεις στα διευθυντικά στελέχη των ΔΕΚΟ για να εφαρμόζουν την αντιλαϊκή πολιτική, τη στιγμή που τα λαϊκά στρώματα στερούνται στοιχειώδεις υποδομές για την ασφάλεια ακόμη και της ζωής τους. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ σπάει το ένα μετά το άλλο τα ρεκόρ ξετσιπωσιάς» ανέφερε το Γραφείο Τύπου του ΚΚΕ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider