Newsletter Final List

Ενημερωθείτε για τα τελευταία νέα μας!

Εγγραφή στο Newsletter Final List feed

Βάζουν φόρο ακόμη και στις αναλήψεις μετρητών από τα ATMs

Ένα νέο bug κάνει τα ATM να «φτύνουν» λεφτά - Κεντρική Εικόνα/Video

Στη φορολόγηση όλων των τραπεζικών συναλλαγών μελετά να προχωρήσει η Κυβέρνηση σε μία προσπάθεια να καλύψει το δημοσιονομικό κενό του 1 δισ. ευρώ για φέτος. 

Σύμφωνα με πληροφορίες ο υπουργός Οικονομικών Ευκλ. Τσακαλώτος, υιοθέτησε τελικά  την πρόταση που είχε κάνει ο προκάτοχος του Γιάννης Βαρουφάκης, και αναμένεται να συναντηθεί  σήμερα με εκπροσώπους των τραπεζών προκειμένου να οριστικοποιηθεί το πλαίσιο φορολόγησης των τραπεζικών συναλλαγών.  

Το  επικρατέστερο σενάριο προβλέπει επιβολή φόρου ή τέλους  5 τοις χιλιοίς επι όλων των τραπεζικών συναλλαγών με εξαίρεση  μόνο τις μεταφορές από ποσών από το ένα λογαριασμό σε λογαριασμό του ιδίου καταθέτη. Ετσι ακόμη και για μία απλή εβδομαδιαία ανάληψη 420 ευρώ η τράπεζα θα παρακρατά τα 2 ευρώ

Αρχικά τράπεζες και Υπουργείο Οικονομικών είχαν καταλήξει σε μία πιο μετριοπαθή πρόταση η οποία προέβλεπε το τέλος αυτό να ήταν μόλις 1 τοις χιλιοις. Ωστόσο την πρόταση απερρίφθη από τους δανειστές οι οποίοι θεωρούν με βάση τα στατιστικά δεδομένα που έχουν στη διάθεση τους ότι με τον χαμηλό αυτό συντελεστή ο φόρος δεν θα είχε την προσδοκώμενη απόδοση για να κλείσει η φετεινή τρύπα του Προυπολογισμού. Ετησίως στην Ελλάδα υπολογίζεται ότι πραγματοποιούνται μέσω των τραπεζών περίπου 670 δισεκατομμύρια συναλλαγές οι οποίες αντιπροσωπεύουν ένα ποσό της τάξεως των 350 δισ. ευρώ.

  Ωστόσο κάποιες απο αυτές αφορούν πληρωμές προς την Εφορία, ΔΕΚΟ, Ασφαλιστικά Ταμεία,συναλλαγές οι οποίες δεν θα μπορούσαν να επιβαρυνθούν με πρόσθετη φορολόγηση. Ετσι οι δανειστές επανηλθαν ζητώντας ο συντελεστής ν΄αυξηθεί στο 5 %%. 

Στην περίπτωση που επιβαλλόταν  τέλος 1 τοις χιλίοις αυτό απλά θα σήμαινε πως το Δημόσιο θα εισέπραττε εσοδα που θα επέφερε θα ήταν 350 εκατ. ευρώ. Με το συντελεστή  στο 5 τοις χιλίοις τα έσοδα που θα επέφερε θα ήταν 1,75 δισ. ευρώ. Ωστόσο με δεδομένο ότι η εισπραξιμότητα δεν φθάνει το 100%, οι δανειστές εκτιμούν ότι τα συνολικά έσοδα άνετα μπορεί να καλύψουν το στόχο του 1 δισ. ευρώ. 

Η επιβολή πρόσθετης φορολογίας στις συναλλάγες από την Κυβέρνσηση του ΣΥΡΙΖΑ παρόλο που θα επιβαρύνει αναλογικά τις ασθενέστερες κοινωνικά ομάδες, φαίνεται να είναι μονόδρομος καθώς ΔΝΤ, ΕΕ, ΕΚΤ και ESM θεωρούν πως τα προϋπολογισμένα έσοδα από τα παίγνια του ΟΠΑΠ και τον φόρο στο κρασί δεν θα εισπραχθούν και πως η απόδοση των μέτρων αυτών θα κινηθεί κοντά στο ¼ του στόχου.

Δεδομένου ότι η απόκλιση αυτή οδηγεί σε «τρύπα» 300 εκατ. ευρώ περίπου και έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά άλλων παρεμβάσεων που δεν έχουν εφαρμοστεί (αλλαγή στη φορολόγηση ενοικίων) η κυβέρνηση αναζητεί εφεδρικά μέτρα που θα καλύψουν το δημοσιονομικό κενό.


Σχόλια

Φάνης Ηρακλής
Δεν πειράζει, όσους φόρους και δεινά και αν μας επιφυλάσσουν ακόμη. Αρκεί να μείνουμε στο ευρώ και την ενωμένη Ευρώπη. Θα μας σώσουν όλα τα κόμματα με ευρωπαϊκό προσανατολισμό, μηδενός εξαιρουμένου !!!
ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΚΟΥΒΑΡΗΣ
Η Μ Α Ρ Τ Ο Ν !!! ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΥΠΝΗΣΟΥΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΒΓΟΥΜΕ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ Ο ΤΑΦΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ. ΕΥΡΩ=ΑΝΕΡΓΙΑ ,ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕΙΩΣΗΣ ΜΙΣΘΩΝ!!! ΤΟ ΕΥΡΩ ΕΓΙΝΕ ΓΙΑ ΤΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΤΑ ΓΑΛΛΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ, ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΤΑ ΙΤΑΛΙΚΑ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΓΙΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ.ΕΜΑΣ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΓΡΑΜΜΕΝΟΥΣ ΣΤΑ... ΤΕΛΙΚΑ ΣΤΗΝ Ε.Ε ΜΟΝΟ ΟΙ ΣΟΥΗΔΟΙ ΟΙ ΒΡΕΤΑΝΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΔΑΝΟΙ ΔΕΝ ΜΑΣΗΣΑΝΕ ΜΕ ΤΟ ΨΕΥΤΙΚΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΤΟΥ ΕΥΡΩ.
Βόρειος
Αν δεν είχαμε κάνει το ολέθριο σφάλμα να αναδείξουμε στην κυβέρνηση Σύριζα και Ανέλ θα είμασταν σήμερα σε πολλή καλύτερη θέση. Όμως επλέξαμε αυτούς που μας υποσχέθηκαν λαγούς με πετραχήλια που καταβαράθρωσαν την χώρα. Δεν μπορούν και δεν ξέρουν πως να σώσουν τη χώρα. Εκτός αυτού είναι και ψεύτες ολκής. Τι έγινε η 13η σύνταξη; Οι μειώσεις φόρων; Υ.Γ. Κάποιοι δεν έχουν καταλάβει ότι ο Σύριζα κυβερνά εδώ και14 μήνες. Νομίζουν ότι είναι ακόμη αντιπολίτευση.
someone
Και πολύ καλά θα κάνουν! Επιτέλους και κάτι σωστό! Αφού μπορείς να πληρώσεις και με κάρτα γιατί να κάνεις ανάληψη μετρητών? Και μη πει κανείς "Εκεί που ψωνίζω εγώ δεν δέχονται κάρτα"... Μόνο κάτι λαμόγια (που μάλλον φοροδιαφεύγουν) δεν δέχονται, γιατί φοβούνται ότι όλο το ποσό του λογαριασμού θα δεσμευθεί άμεσα. Εμένα μέχρι και ο περιπτεράς μου δέχεται κάρτα. Φτάνει πια το παραμύθι! Αν θέλουμε Ευρώπη θα λειτουργήσουμε όπως η Ευρώπη! Τέλος! Όσο γρηγορότερα το καταλάβουμε, τόσο λιγότερο θα πονέσουμε....
Βασίλης Περαντζάκης
Μένει να μπει επιπλέον φόρος σε όσους πληρώνουν φόρο κανονικά.

Προσθήκη νέου σχολίου

CAPTCHA
Η ερώτηση αποσκοπεί στην πρόληψη αυτόματων υποβολών

Best of Internet