Τσακαλώτος – Σολτς έδωσαν ραντεβού στην Ουάσιγκτον

Θανάσης Κουκάκης
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τσακαλώτος – Σολτς έδωσαν ραντεβού στην Ουάσιγκτον

Όλη η βεντάλια των θεμάτων ελληνικού ενδιαφέροντος άνοιξε στη συνάντηση του Ευκλείδη Τσακαλώτου με τον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας Όλαφ Σολτς στο Βερολίνο.

Σύμφωνα με πηγές του ελληνικού υπουργείου Οικονομικών, η συνάντηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα και σε αυτή συζητήθηκαν όλα τα θέματα που αφορούν στην Ελλάδα.

Αυτό σημαίνει πως εξετάσθηκε το θέμα του χρέους, τα προαπαιτούμενα, η μεταμνημονιακή πορεία και το αναπτυξιακό σχέδιο της κυβέρνησης. Στη βάση αυτή η σημερινή συνεργασία χαρακτηρίστηκε ως «χρήσιμη και παραγωγική».

Και μπορεί η εν λόγω συνάντηση να ήταν η πρώτη μεταξύ των δύο αντρών, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει πως στερήθηκε κρισιμότητας. Και αυτό γιατί πραγματοποιήθηκε λίγες μόλις ώρες μετά τη συνεδρίαση του EuroWorking Group της Πέμπτης, το οποίο έθεσε τις βάσεις – αλλά και ανέδειξε σοβαρές διαφωνίες – για τα μέτρα ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους.

Αξίζει εδώ να σημειωθεί πως ο Όλαφ Σολτς αναμένεται να συναντηθεί εκ νέου με τον Ευκλείδη Τσακαλώτου στην Εαρινή Σύνοδο του ΔΝΤ στην Ουάσιγκτον.

Υπενθυμίζεται εδώ πως ο Σοσιαλδημοκράτης Σόλτς έχει ανοικτά ταχθεί υπέρ της διευθέτησης του ελληνικού χρέους, ωστόσο δεδομένου ότι πρέπει να κρατήσει ισορροπίες στη κυβέρνηση συνεργασίας -όπου οι Χριστιανοκοινωνιστές καραδοκούν με «επιθετικές» διαθέσεις έναντι της χώρας μας – θα περιμένει το «πράσινο φως» από τους θεσμούς πριν συναινέσει σε οποιαδήποτε λύση για την ελάφρυνση του χρέους.

Εξάλλου, στην ιστοσελίδα του Ομοσπονδιακού υπουργείου Οικονομικών αναρτήθηκε tweet και φωτογραφία από τη σημερινή συνάντηση του Έλληνα υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου με τον Γερμανό ομόλογό του και Αντικαγκελάριο Όλαφ Σολτς. Αυτό αναφέρει τα εξής: «Με καλές συνομιλίες προς μια νέα ισχυρή σχέση - Ο ομοσπονδιακός υπουργός Οικονομικών Όλαφ Σολτς συναντά τον Έλληνα Υπ. Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο στο Βερολίνο».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider