ΗΠΑ και Κίνα αναζητούν δίαυλο επικοινωνίας για το εμπόριο

Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΗΠΑ και Κίνα αναζητούν δίαυλο επικοινωνίας για το εμπόριο

Δίαυλος επικοινωνίας ανάμεσα στο Πεκίνο και την Ουάσινγκτον επιχειρούν να στήσουν οι δύο πλευρές, καθώς το ενδεχόμενο ενός εμπορικού πολέμου μοιάζει πολύ πιθανό μετά την κίνηση του Λευκού Οίκου να επιβάλλει αυξημένους δασμούς στις εισαγωγές από την Κίνα αξίας έως και 60 δισ. δολαρίων..

Όπως αποκάλυψε το πρακτορείο Νέα Κίνα, τηλεφωνική επικοινωνία με τον αμερικανό υπουργό Οικονομικών Στίβεν Μνούτσιν είχε ο αντιπρόεδρος της κινεζικής κυβέρνησης και επικεφαλής του χρηματοπιστωτικού και οικονομικού τομέα, Λιου Χε.

Στη διάρκεια της συνομιλίας, ο Κινέζος αξιωματούχος δήλωσε στον Μνούτσιν πως το Πεκίνο είναι έτοιμο να αμυνθεί. Οι δύο, όμως, συμφώνησαν να συνεχίσουν να επικοινωνούν πάνω στα εμπορικά ζητήματα.

«Η Κίνα είναι έτοιμη να υπερασπιστεί τα εθνικά συμφέροντά της και ελπίζει πως τα δύο μέρη θα παραμείνουν λογικά και θα εργασθούν μαζί για να διαφυλάξουν τη γενική σταθερότητα των οικονομικών και εμπορικών σχέσεων ανάμεσα στην Κίνα και τις Ηνωμένες Πολιτείες», δήλωσε ο Λιου σύμφωνα με το Νέα Κίνα.

Η Κίνα προειδοποίησε την Ουάσινγκτον πως «δεν φοβάται έναν εμπορικό πόλεμο» και απείλησε να επιβάλει σε αμερικανικές εισαγωγές δασμούς αξίας 3 δισεκ. δολαρίων ως αντίποινα για τα μέτρα που ανακοινώθηκαν από τον Τραμπ.

Το Πεκίνο αποκάλυψε έναν κατάλογο προϊόντων, από φρέσκα φρούτα μέχρι χοιρινό κρέας, στα οποία θα μπορούσαν να επιβληθούν δασμοί έως και 25%. Όμως δήλωσε έτοιμο να διαπραγματευθεί μια συμφωνία.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider