Κλείσιμο της τρίτης αξιολόγησης με τη βούλα του EuroWorking Group

Θανάσης Κουκάκης
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κλείσιμο της τρίτης αξιολόγησης με τη βούλα του EuroWorking Group

Επιβεβαιώνουν κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών τη θετική έκβαση του EuroWorking Group για την Ελλάδα.

«Είχαμε θετική έκβαση στο EuroWorking Group. Άνοιξε ο δρόμος για την ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης τη Δευτέρα. Θα υπάρξει εκταμίευση 6,7 δισ. ευρώ. Πέτα από τις δανειακές ανάγκες και τα ληξιπρόθεσμα, 1,9 δισ. ευρώ θα κατευθυνθεί για το ταμειακό απόθεμα», ανέφεραν πηγές του υπουργείου Οικονομικών.

Οι εμπειρογνώμονες της ζώνης του ευρώ πιστοποίησαν στη βάση της έκθεσης συμμόρφωσης των θεσμών την ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης και έδωσαν την έγκριση τους.

Αν και διαπιστώθηκαν εκκρεμότητες σε κάποια προαπαιτούμενα (24 συνολικά) κατά πληροφορίες τονίσθηκε πως τα υπόλοιπα 84 μέτρα ορόσημα υλοποιηθήκαν βάσει των συμπεφωνημένων και πως σε κάθε περίπτωση όλα τα ζητήματα θα έχουν διευθετηθεί έως τις 15 Φεβρουαρίου.

Βάσει του προγραμματισμού που θα επικυρώσει και το Eurogroup στις 22 Ιανουαρίου η δόση των 6,7 δισ. ευρώ θα ξεκινήσει να εκταμιεύεται στο δεύτερο μισό του Φεβρουαρίου, αφού ληφθούν οι εγκρίσεις από τα εθνικά κοινοβούλια και τον ESM.

Το Εuroworking Goup αποφάσισε η δεύτερη εκταμίευση να εξαρτηθεί από την ορθή εκτέλεση των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών και αφού επιβεβαιωθεί πως πιάστηκε ο στόχος για την πληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου προς τους ιδιώτες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider