Την Τετάρτη η επιστροφή 295 εκατ. ευρώ σε 1 εκατομμύριο συνταξιούχους

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Την Τετάρτη η επιστροφή 295 εκατ. ευρώ σε 1 εκατομμύριο συνταξιούχους

Περίπου 295 εκατ. ευρώ θα διανεμηθούν την Τετάρτη και την Παρασκευή σε περισσότερους από ένα εκατομμύριο συνταξιούχους, που δικαιούνται την επιστροφή εισφορών υπέρ ΕΟΠΥΥ που τους παρακρατήθηκαν παράνομα το διάστημα από 1/1/2012 έως 30/6/2016.

Όπως αναφέρει το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων, η επιστροφή των παρακρατηθέντων εισφορών αφορά σε 1.008.277 συνταξιούχους (σε σύνολο 2,6 εκατ. συνταξιούχων), ενώ το ποσό που θα διανεμηθεί ανέρχεται σε 294.999.492 ευρώ.

Το ΕΝΔΙΣΥ ζητάει στην επιστροφή να συνυπολογιστεί και η παρακράτηση της Ειδικής Εισφοράς Αλληλεγγύης από τον Αύγουστο του 2010 έως 30 Ιουνίου 2016 και καλεί όσους συνταξιούχους έχουν κράτηση Ειδικής Εισφοράς Αλληλεγγύης, να πάνε στα γραφεία του Δικτύου με την αρχική απόφαση συνταξιοδότησης και ένα ενημερωτικό σημείωμα σύνταξης, ώστε να καταθέσουν υπολογισμένη αίτηση επιστροφής προς τον ΕΦΚΑ.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΕΝΔ/ΣΥ Νίκο Χατζόπουλο, τα ποσά που θα επιστραφούν αποτελούν σταγόνα στον ωκεανό των «άγριων» περικοπών στους συνταξιούχους, που λόγω μνημονίων έχασαν συνολικά έως και το 70% των εισοδημάτων τους, ενώ από το 2019, όπως ανέφερε, έρχεται νέος κύκλος περικοπών.

Υπενθυμίζεται πως την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου θα καταβληθούν οι συντάξεις ΙΚΑ, Δημοσίου, ΝΑΤ και ΚΕΑΝ μαζι με τις επιστροφές των παρανόμως παρακρατηθέντων ποσών υγείας.

Την Παρασκευή 1η Δεκεμβρίου θα καταβάλλει τις συντάξεις ο ΟΑΕΕ ο ΟΓΑ και τα υπολοιπα ταμεία, μαζι με τις επιστροφές των παρανόμως παρακρατηθέντων ποσών υγείας. Στις 4 Δεκεμβρίου θα καταβάλλει τις επικουρικές συντάξεις το ΕΤΕΑ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider