Με εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια η ένταξη στις 120 δόσεις

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Με εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια η ένταξη στις 120 δόσεις

Με το εισόδημα και την περιουσία αναμένεται να συνδεθεί η ρύθμιση των 120 δόσεων για τα χρέη ελευθέρων επαγγελματιών και αγροτών προς ασφαλιστικά ταμεία και εφορία.

Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, όσοι έχουν ελάχιστα εισοδήματα και μηδαμινή περιουσία, ουσιαστικά θα μπορούν να αποπληρώνουν τα χρέη τους σε 120 δόσεις. Για τις υπόλοιπες περιπτώσεις οφειλετών οι δόσεις θα μειώνονται σε αριθμό.

Για παράδειγμα, όποιος δηλώνει 3.000 ευρώ και χρωστά 50.000 ευρώ θα έχει ρύθμιση 120 δόσεων, ενώ όποιος δηλώνει 50.000 και χρωστά 50.000 ευρώ θα έχει 46 δόσεις και αν χρωστά 3.500 ευρώ θα έχει 3 δόσεις.

Από το εισόδημα θα αφαιρούνται τα έξοδα του επαγγελματία ή εργοδότη και προτού καθοριστούν οι δόσεις θα λαμβάνεται υπόψη ένα ποσό για πάγιες δαπάνες διαβίωσης.

Το επικρατέστερο σενάριο που επεξεργάζεται κυβέρνηση με τους δανειστές, είναι οι δόσεις να καθορίζονται σε ποσό ίσο με το 25% του ετήσιου εισοδήματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, οι Θεσμοί απέρριψαν το σχέδιο του υπουργείου Εργασίας για ρύθμιση με δόσεις στο 15% του ετήσιου εισοδήματος.

Σύμφωνα με πίνακα που δημοσίευσε η εφημερίδα, ανάλογα με το δηλωθέν εισόδημα και το ύψος της οφειλής η ρύθμιση βγαίνει σε 120 δόσεις, σε 96 δόσεις, σε 70 δόσεις, σε 60, σε 48, σε 25, σε 10, ακόμη και σε 5 ή 3 δόσεις.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider