ΔΝΤ: Το 74% των ερωτηθέντων δεν διαπιστώνει μείωση της διαφθοράς

Θανάσης Κουκάκης
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΔΝΤ: Το 74% των ερωτηθέντων δεν διαπιστώνει μείωση της διαφθοράς

Τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει το ΔΝΤ κατά της διεθνούς διαφθοράς και αφορούν στην αύξηση της διαφάνειας και της λογοδοσίας, αλλά και σε μεταρρυθμίσεις στα 189 μέλη του οργανισμού για την ενίσχυση των θεσμών και ειδικά της Δικαιοσύνης, αναμένεται να παρουσιάσει σήμερα η Γενική Διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ στο πλαίσιο ομιλίας που θα δώσει στο Ινστιτούτο Brookings στην Ουάσιγκτον.

Έρευνα που διεξήγαγε μέσω πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης το ΔΝΤ την παρελθούσα εβδομάδα κατέδειξε πως το 74% των ερωτηθέντων δεν διαπιστώνει μείωση της διαφοράς στη χώρα του και είτε θεωρεί πως η διαφθορά έχει αυξηθεί είτε βλέπει πως έχει παραμείνει αμετάβλητη.

Ειδικότερα, 2.180 άτομα απάντησαν στην ερώτηση «Πιστεύετε ότι η διαφθορά έχει βελτιωθεί ή επιδεινωθεί στη χώρα σας τα τελευταία δέκα χρόνια;». Εξ αυτών 1.286 άτομα ή το 59% του συνόλου απάντησαν πως η διαφθορά έχει αυξηθεί στη χώρα τους την περίοδο 2007-2017.

Μόλις το 21% ή 457 άτομα απάντησαν πως η διαφθορά έχει μειωθεί στη χώρα τους. Ακόμη, έναν ποσοστό 15%, ήτοι 327 άτομα, είπαν πως τα επίπεδα διαφθοράς παρέμειναν στα ίδια επίπεδα, ενώ το 5% των ερωτηθέντων απάντησε πως δεν γνωρίζει.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider