Έως τα μέσα του 2018 η Αναπτυξιακή Τράπεζα

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Έως τα μέσα του 2018 η Αναπτυξιακή Τράπεζα

Στη δημιουργία αναπτυξιακής τράπεζας έως τα μέσα του 2018 στοχεύει η Ελλάδα ούτως ώστε να καταστεί εφικτός ο δανεισμός μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε κυβερνητικός αξιωματούχος στο Reuters.

«Στόχος μας είναι να απελευθερώσουμε ρευστότητα η οποία αυτή τη στιγμή είναι παγιδευμένη εξαιτίας του μεγάλου όγκου των μη εξυπηρετούμενων δανείων καθώς να τονώσουμε το δίκτυο των συνεταιριστικών τραπεζών» ανέφερε χαρακτηριστικά

Μάλιστα σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το Reuters η δομή της αναπτυξιακής τράπεζας αναμένεται να συζητηθεί μέσα στον τρέχον μήνα στο Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής ενώ η κατάθεση του νομοσχεδίου προβλέπεται για τον Σεπτέμβριο.

Για την δημιουργία της άλλωστε οι ελληνικές αρχές έχουν αναζητήσει τεχνική βοήθεια από την Παγκόσμια Τράπεζα αλλά και από ευρωπαϊκούς θεσμούς.

Όσον αφορά στη δομή της, σύμφωνα πάντα με τις δηλώσεις δύο κυβερνητικών αξιωματούχων, η αναπτυξιακή τράπεζα είναι πιθανό να διοικείται από κοινού από τα υπουργεία οικονομικών, ανάπτυξης και ενέργειας, ανέφερε ένας αξιωματούχος. Σύμφωνα με τον ίδιο, πόροι από τον προϋπολογισμό για τις επενδύσεις ενδέχεται να μεταφερθούν στην νέα τράπεζα.

Εν τω μεταξύ, ενδιαφέρον να συμμετάσχουν έχουν εκδηλώσει και ξένες αναπτυξιακές τράπεζες.

H νέα αναπτυξιακή τράπεζα θα παρέχει συμβουλές σε όσους ενδιαφέρονται να επενδύσουν στην Ελλάδα, επισήμανε ο αξιωματούχος.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider