Εμπόδια της τελευταίας στιγμής με τη δόση - Αισιοδοξεί το Μαξίμου

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Εμπόδια της τελευταίας στιγμής με τη δόση - Αισιοδοξεί το Μαξίμου

Να μπλοκάρουν την τελευταία στιγμή τη δόση για την Ελλάδα που αποφασίστηκε χθες στο Eurogroup απειλούν Ισπανία, Ιταλία και Σλοβακία, όπως αποκάλυψε με δήλωσή του στο Reuters ο Ισπανός υπουργός Οικονομικών, Λούις ντε Γκίντος.

Σύμφωνα με τον ίδιο, αφορμή αποτελεί η εκκρεμότητα με τους τρεις αξιωματούχους από τις συγκεκριμένες χώρες που είχαν τοποθετηθεί στο ΤΑΙΠΕΔ και διώκονται.

«Υπάρχουν τρεις ειδικοί που διώκονται. Αν δεν απαλλαχθούν αμέσως, δεν θα υπάρξει εκταμίευση» είπε ο ντε Γκίντος στους δημοσιογράφους, αποκαλύπτοντας επίσης ότι υπάρχουν σε εξέλιξη διαπραγματεύσεις με την ελληνική κυβέρνηση και αναμένεται να δοθεί μια λύση «τις επόμενες ημέρες».

«Η Ελλάδα θα κάνει ό,τι είναι απαραίτητο προκειμένου, στο πλαίσιο της έννομης τάξης και της δικαιοκρατίας, το θέμα που έχει προκύψει με τους τρεις εμπειρογνώμονες του ΤΑΙΠΕΔ, να διευθετηθεί άμεσα και αποτελεσματικά», αναφέρουν κυβερνητικές πηγές για το ζήτημα, προσθέτοντας ότι «δεν υφίσταται κανένας λόγος ανησυχίας».

Πρόκειται για τρεις Ευρωπαίους αξιωματούχους, οι οποίοι είναι μεταξύ αυτών που παραπέμφθηκαν σε δίκη, με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών, σχετικά με την υπόθεση της πώλησης και της επαναμίσθωσης των 28 ακινήτων του Δημοσίου την περίοδο 2013-2014.

Πρόκειται για τον Ισπανό πρόεδρο της Κτηματικής Υπηρεσίας του Ισπανικού Δημοσίου, τον ομόλογό του της Ιταλίας και τον Σλοβάκο πρόεδρο του Χρηματιστηρίου της χώρας του, οι οποίοι συμμετείχαν στο Συμβούλιο Εμπειρογνωμόνων που εισηγήθηκε στο Δ.Σ του ΤΑΙΠΕΔ την πώληση των ακινήτων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider