ΤτΕ: Μειώθηκε το επιτόκιο των νέων δανείων

Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΤτΕ: Μειώθηκε το επιτόκιο των νέων δανείων

Σημαντική μείωση της τάξης των 34 μονάδων βάσης (0,34 ποσοστιαία μονάδα) σημείωσε το επιτόκιο των νέων δανείων προς νοικοκυριά και επιχειρήσεις τον Φεβρουάριο, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που δημοσιοποίησε την Παρασκευή η Τράπεζα της Ελλάδος.

Ουσιαστικά αμετάβλητο, στα επίπεδα του 14,54%, παρέμεινε το επιτόκιο των πιστωτικών καρτών, των ανοικτών δανείων και των υπεραναλήψεων, ενώ το επιτόκιο των καταναλωτικών δανείων συγκεκριμένης διάρκειας με κυμαινόμενο επιτόκιο μειώθηκε κατά 14 μονάδες βάσης και διαμορφώθηκε στο 7,56%.

Αμετάβλητα τα επιτόκια των νέων καταθέσεων

Ουσιαστικά αμετάβλητα παρέμειναν τα επιτόκια καταθέσεων τον Φεβρουάριο, με το μέσο σταθμισμένο επιτόκιο του συνόλου των νέων καταθέσεων να διατηρείται στα επίπεδα του 0,31%, ενώ το επιτόκιο των προθεσμιακών καταθέσεων ενός μήνα να διαμορφώνεται στο 0,67%. Το επιτόκιο των καταθέσεων μίας ημέρας από επιχειρήσεις διατηρήθηκε στα επίπεδα του 0,15%.

Αμετάβλητα τα επιτόκια στα υφιστάμενα δάνεια και τις καταθέσεις

Το μέσο σταθμισμένο επιτόκιο του συνόλου των υφιστάμενων καταθέσεων (συμπεριλαμβανομένων των καταθέσεων μίας ημέρας) παρέμεινε αμετάβλητο σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα και διαμορφώθηκε στο 0,32%, ενώ το αντίστοιχο επιτόκιο των δανείων αυξήθηκε κατά 10 μονάδες βάσης και διαμορφώθηκε στο 4,77%.

Ειδικότερα, το μέσο επιτόκιο στα υφιστάμενα υπόλοιπα των καταθέσεων από νοικοκυριά με συμφωνημένη διάρκεια έως 2 έτη παρέμεινε σχεδόν αμετάβλητο και διαμορφώθηκε στο 0,69%. Το μέσο επιτόκιο στα υφιστάμενα υπόλοιπα των καταθέσεων από επιχειρήσεις με συμφωνημένη διάρκεια έως 2 έτη παρέμεινε επίσης σχεδόν αμετάβλητο και διαμορφώθηκε στο 0,82%. Το μέσο επιτόκιο στα υφιστάμενα υπόλοιπα των στεγαστικών δανείων με διάρκεια άνω των 5 ετών παρέμεινε σχεδόν αμετάβλητο σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα και διαμορφώθηκε στο 2,39%. Το αντίστοιχο επιτόκιο των επαγγελματικών δανείων παρέμεινε αμετάβλητο στο 5,06%, ενώ το μέσο επιτόκιο στα υφιστάμενα υπόλοιπα των επιχειρηματικών δανείων με διάρκεια άνω των 5 ετών αυξήθηκε κατά 22 μονάδες βάσης και διαμορφώθηκε στο 3,91%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider