Εμπλοκή με τα μπλοκάκια στον ΕΦΚΑ

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Εμπλοκή με τα μπλοκάκια στον ΕΦΚΑ
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

Την Παρασκευή 17 Μαρτίου λήγει η προθεσμία καταβολής εισφορών Ιανουαρίου 2017 των μη μισθωτών ασφαλισμένων (αγροτών, αυτοαπασχολούμενων, ελεύθερων επαγγελματιών) στον ΕΦΚΑ, ωστόσο συνεχίζονται να παρατηρούνται σοβαρά προβλήματα και το χάος συνεχίζεται.

Επίσης την Παρασκευή λήγει και η προθεσμία υποβολής Αναλυτικών Περιοδικών Δηλώσεων (ΑΠΔ) και καταβολής εισφορών μισθολογικής περιόδου Ιανουαρίου 2017.

Ένα από τα βασικά προβλήματα είναι ότι ακόμα δεν έχει δημιουργηθεί η ηλεκτρονική φόρμα που θα συμπληρώνουν οι εργαζόμενοι με μπλοκάκι, όταν η εισφορά επιμερίζεται με τον εργοδότη (δηλαδή όταν οι εργαζόμενοι έχουν δύο εργοδότες) και δεν έχουν δοθεί στις επιχειρήσεις οι κωδικοί για την υποβολή των ΑΠΔ.

Έτσι οι εργαζόμενοι με μπλοκάκι με δύο ή έναν εργοδότη παραμένουν στον αέρα αφού δεν δηλώνονται σε ΑΠΔ, ενώ ταυτόχρονα τα εκκαθαριστικά έχουν εκδοθεί από τον ΕΦΚΑ κι η προθεσμία λήγει. Επίσης είναι άγνωστο αν πρέπει να πληρώσουν την εισφορά και θα γίνει συμψηφισμός ή αν θα διαγραφεί η εισφορά μετά την πληρωμή από τον εργοδότη, όποτε ανοίξει το σύστημα του ΕΦΚΑ.

Σημειώνεται ότι 31 Μαρτίου θα λήξει και η προθεσμία για τις εισφορές του Φεβρουαρίου με αποτέλεσμα σε 13 μέρες οι ασφαλισμένοι να πληρώσουν δύο φορές.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Πράσινα τιμολόγια: Διττή εικόνα στις χρεώσεις Αυγούστου με την μέση τιμή στα 18,8 λεπτά/kWh – Αύξηση 8% από μήνα σε μήνα

Ανάγκη πακέτων στήριξης παραγωγών για να συνεχίσουν μετά από φυσικές καταστροφές

Πυρκαγιές: Γιατί οι φωτιές γίνονται όλο και πιο ανεξέλεγκτες στην Ελλάδα και τη Μεσόγειο

Φόρτωση BOLM...

reader insiderinsiderinsiderinsiderinsider