Την Τετάρτη «ξεπαγώνουν» τα μέτρα για το χρέος

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Την Τετάρτη «ξεπαγώνουν» τα μέτρα για το χρέος

Την πεποίθηση πως αύριο Τετάρτη οι Ευρωπαίοι θα «ανάψουν» το πράσινο φως για το ξεπάγωμα των βραχυπρόθεσμων μέτρων ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους εξέφρασε Ευρωπαίος αξιωματούχος, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η πλήρης συναίνεση αναμένεται να επιτευχθεί αύριο στη βάση μιας επιστολής που θα συντάξει η ελληνική πλευρά με τις απαραίτητες διαβεβαιώσεις.

Ειδικότερα, όπως εξηγούσε δεύτερος αξιωματούχος, ορισμένα κράτη - μέλη εξέφρασαν την ανησυχία τους σχετικά με τις «μονομερείς ενέργειες» της ελληνικής κυβέρνησης, που αφορούν παροχές και ως εκ τούτου ζητήθηκε από την ελληνική πλευρά να δηλώσει εγγράφως την προσήλωσή της στους στόχους και τις διαδικασίες που πηγάζουν από το πρόγραμμα.

Οι ελληνικές αρχές αναμένεται να αποστείλουν στα κράτη - μέλη τις εν λόγω διαβεβαιώσεις μέχρι το απόγευμα της Τετάρτης, προκειμένου να δοθεί το σήμα στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM) για το ξεπάγωμα της εφαρμογής των μέτρων για το χρέος.

Σημειώνεται ότι για να ληφθεί η επίσημη απόφαση για την εφαρμογή των μέτρων, πρέπει να συγκληθεί το συμβούλιο των διευθυντών του ESM, κάτι που όπως εκτιμάται θα γίνει πριν το τέλος της εβδομάδας.

Το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης διεξήγαγε τη σημερινή τηλεδιάσκεψη του Euro Working Group από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και, σύμφωνα με πληροφορίες, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης παρείχε στους ομολόγους του όλες τις διευκρινίσεις που του ζητήθηκαν.

Σύμφωνα με κοινοτικές πηγές, στην τηλεδιάσκεψη που έγινε σε εποικοδομητικό κλίμα εξετάσθηκαν εκτενώς τα μέτρα παροχών που ανακοίνωσε και ψήφισε η ελληνική κυβέρνηση και συζητήθηκε το κατά πόσο αυτά είναι συμβατά με το πνεύμα της συμφωνίας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider