Διαφωνία κυβέρνησης - Θεσμών για τον ακατάσχετο λογαριασμό

Θανάσης Κουκάκης
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Διαφωνία κυβέρνησης - Θεσμών για τον ακατάσχετο λογαριασμό

Διαφωνία για τον ακατάσχετο λογαριασμό διαπιστώθηκε κατά τη συνάντηση του οικονομικού επιτελείου με τους Θεσμούς για τα φορολογικά, η οποία ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 4.40 το απόγευμα της Κυριακής.

Σύμφωνα με ανώτατο αξιωματούχο του υπουργείου Οικονομικών εξετάσθηκε το πως θα βελτιωθεί η εισπραξιμότητα του ΦΠΑ και άλλων φόρων.

Ακόμη εξετάσθηκε το πως θα δουλεύει η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων με επιχειρησιακό σχέδιο, ενώ στο επίκεντρο βρέθηκαν και τα κίνητρα για την προώθηση των ηλεκτρονικών πληρωμών.

Το ίδιο στέλεχος αποκάλυψε πως υπάρχουν διαφωνίες για τον ακατάσχετο λογαριασμό αν και δεν θέλησε να αναφέρει σε ποια μέτωπα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του insider.gr, οι Θεσμοί επιδιώκουν τη σύνδεση του ακατάσχετου λογαριασμού με τη ρύθμιση για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό κάτι που θα απαιτήσει πρόσθετη τεχνική επεξεργασία.

Νωρίτερα ολοκληρώθηκε η συνάντηση του υπουργού Οικονομίας Γιώργου Σταθάκη με τους Θεσμούς για το θέμα του εξωδικαστικού μηχανισμού. Ωστόσο απαιτείται ακόμη αρκετή δουλειά για να κλείσει η συγκεκριμένη διαπραγμάτευση, αφού υπάρχει διάσταση απόψεων για τα κριτήρια επιλεξιμότητας, δηλαδή το ποιες εταιρείες και με βάση ποια κριτήρια θα μπορούν να ενταχθούν στην προωθούμενη ρύθμιση.

Σύμφωνα με τον κ. Σταθάκη, οι φόροι υπέρ τρίτων όπως ΦΠΑ, ΦΜΥ, θα εξαιρούνται της ρύθμισης. Επίσης αδιευκρίνιστο παραμένει ποια θα είναι η ισχύς του νόμου με την ελληνική πλευρά να προτείνει να έχει διετή ισχύ, και με τους Θεσμούς να κάνουν λόγο για ένα έτος.

Για το θέμα θα υπάρξει νέα συνάντηση την Τετάρτη το απόγευμα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider