ΗΠΑ: «Σημαντική κλιμάκωση» οι ρωσικοί S-300 στη Συρία

Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΗΠΑ: «Σημαντική κλιμάκωση» οι ρωσικοί S-300 στη Συρία

Η απόφαση της Ρωσίας να εφοδιάσει τη Συρία με σύστημα S-300 συνιστά «σημαντική κλιμάκωση» δήλωσε ο σύμβουλος επί θεμάτων ασφαλείας του Αμερικανού προέδρου Τζον Μπόλτον και εξέφρασε την ελπίδα ότι η Μόσχα θα επανεξετάσει την απόφασή της.

Η Μόσχα ανακοίνωσε ότι θα εφοδιάσει τη Συρία με τους S-300 εντός δύο εβδομάδων, παρά τις έντονες ενστάσεις του Ισραήλ, το οποίο κατηγόρησε ότι ευθύνεται για την καταστροφή του αεροπλάνου της Il-20, υποστηρίζοντας πως η ισραηλινή αεροπορία το χρησιμοποίησε σαν «ασπίδα» από τους συριακούς πυραύλους.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν κατά την διάρκεια της τηλεφωνικής συνομιλίας που είχε με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου του είπε ότι η απόφαση της Ρωσίας να εφοδιάσει τη Συρία με σύστημα αντιαεροπορικών πυραύλων S-300, έχει στόχο την ενίσχυση της ασφάλειας των Ρώσων στρατιωτικών στη Συρία που μάχονται κατά της τρομοκρατίας.

Ο Νετανιάχου κατέστησε σαφές, αναφέρει η ανακοίνωση του πρωθυπουργικού γραφείου, ότι το Ισραήλ «θα συνεχίσει να υπερασπίζεται την ασφάλεια και τα συμφέροντα του» υπονοώντας σαφώς τις στρατιωτικές επιχειρήσεις που πραγματοποιεί στην Συρία.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider