Ψυχιατρική εξέταση για τη Λεπέν διέταξε γαλλικό δικαστήριο

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ψυχιατρική εξέταση για τη Λεπέν διέταξε γαλλικό δικαστήριο

Η επικεφαλής της γαλλικής ακροδεξιάς, Μαρίν Λεμπέν, εμφανίστηκε οργισμένη με την απόφαση δικαστηρίου που διέταξε να εξεταστεί από ψυχίατρο προκειμένου να αποφασίσει αν είναι «ικανή να κατανοεί παρατηρήσεις και να απαντά σε ερωτήσεις».

Η... ασυνήθιστη αυτή απόφαση του δικαστηρίου σχετίζεται με ένα tweet της Λεπέν τον Μάρτιο με προπαγανδιστικές εικόνες από το ISIS με σώματα ανθρώπων που εκτελέστηκαν από την τρομοκρατική οργάνωση. Τότε, η επικεφαλής του Εθνικού Συναγερμού (πρώην Εθνικού Μετώπου) είχε κατηγορηθεί για διακίνηση «βίαιων μηνυμάτων που ενθαρρύνουν την τρομοκρατία ή την πορνογραφία ή βλάπτουν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια» και τις οποίες μπορεί να δει ένας ανήλικος. Ως μέρος της έρευνας, το γαλλικό δικαστήριο παρήγγειλε την ψυχιατρική εξέταση με εντολή που χρονολογείται στις 11 Σεπτεμβρίου.

«Νόμιζα ότι είχα τελειώσει με όλα αυτά: προφανώς, όχι! Το “σύστημα της δικαιοσύνης” με στέλνει για ψυχιατρική αξιολόγηση επειδή κατήγγειλα τη φρίκη του Ντας (isis). Πόσο μακριά θα το πάνε;» έγραψε στο Twitter η Μαρίν Λεπέν. Η Λεπέν ανάρτησε φωτογραφία με τη δικαστική απόφαση και έγραψε: «Είναι πραγματικά απίστευτο. Αυτό το καθεστώς αρχίζει πραγματικά να με ανησυχεί», υπονοώντας ότι υποκινήθηκε από την κυβέρνηση για να την δυσφημήσει.

«Δεν πρόκειται να πάω για την ψυχιατρική αξιολόγηση και θα περιμένω να δω τι μέσα θα χρησιμοποιήσει ο δικαστής για να με εξαναγκάσει» δήλωσε στο BFM TV.

Η Λεπέν δημοσίευσε τις φωτογραφίες του Isis μόλις λίγες εβδομάδες μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι τον Νοέμβριο του 2015, που κόστισαν τη ζωή σε 130 ανθρώπους. Μεταξύ αυτών και μία φωτογραφία του αποκεφαλισμένου σώματος του Αμερικανού δημοσιογράφου Τζέιμς Φόλεϊ. Αργότερα διέγραψε τη φωτογραφία του Φόλεϊ μετά από αίτημα της οικογένειάς του, λέγοντας ότι αγνοούσε την ταυτότητά του. «Κατηγορούμαι επειδή καταδίκασα τις φρικαλεότητες του Ντας», δήλωσε η Μαρίν Λεπέν στο AFP. «Σε άλλες χώρες θα μου είχαν δώσει μετάλλιο».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider