Με όχημα μια μαύρη τρύπα ο Χόκινγκ θα «ταξιδεύει» για πάντα στο διάστημα

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Με όχημα μια μαύρη τρύπα ο Χόκινγκ θα «ταξιδεύει» για πάντα στο διάστημα

H φωνή του Στίβεν Χόκινγκ θα αποτελέσει ένα αιώνιο «μήνυμα ειρήνης και ελπίδας» προς το απέραντο σύμπαν, αφού πρόκειται να εκπεμφθεί στο διάστημα, σήμερα Παρασκευή 15/6, οπότε και οι στάχτες του θα αναπαυθούν εν ειρήνη, κατά τη διάρκεια μια σεμνής τελετής στο Λονδίνο.

Συγκεκριμένα, μια ομιλία του αείμνηστου φυσικού χρησιμοποιήθηκε από τον πολυβραβευμένο Έλληνα συνθέτη Vangelis, το δημιουργό των συνθέσεων για επιτυχημένες κινηματογραφικές ταινίες όπως οι «Δρόμοι της Φωτιάς» και το «Blade Runner».

Ειδικότερα, σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα του Business Insider, o Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος σχεδιάζει να εκπέμψει τη συγκεκριμένη ηχογράφηση μέσω των δορυφορικών εγκαταστάσεων στο Σεμπρέρος της Ισπανίας, προς την πλησιέστερη στη Γη μαύρη τρύπα, τη μαύρη οπή με την ονομασία 1A 0620-00. Ο συγκεκριμένος αστρικός σχηματισμός πρόκειται για τμήμα ενός δυαδικού συστήματος αστεριών, σε απόσταση 3.500 ετών φωτός από τον πλανήτη μας.

Ολόκληρο το μουσικό κομμάτι έχει διάρκεια 6,5 λεπτών, με την εκφώνηση του Χόκινγκ να βρίσκεται στο επίκεντρο, όπως δήλωσε στο CNN ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Διαστήματος, Μαρκ ΜακΚόκρεν.

Το τι ακριβώς θα περιλαμβάνει το ηχογραφημένο μήνυμα του διάσημου φυσικού δεν είναι ακόμη γνωστό. Ολόκληρη η σύνθεση του Vangelis πρόκειται να παιχτεί για πρώτη φορά σήμερα, ενώ η ημερομηνία που πρόκειται να κυκλοφορήσει για το κοινό παραμένει ακόμη άγνωστη.

Η οικογένεια, οι φίλοι του Χόκινγκ και ακόμη 1000 επισκέπτες πρόκειται σήμερα το μεσημέρι να παρευρεθούν σε μια σεμνή τελετή στο παρεκκλήσι του Γουστμίνστερ στο Λονδίνο. Μεταξύ εκείνων που θα εκφωνήσουν επικήδειο λόγο συμπεριλαμβάνονται και ο ηθοποιος Μπένεντικτ Καμπερμπαχ, αλλά και ο αστροναύτης Τιμ Πικ.

Κατά τη διάρκεια της τελετής, οι στάχτες του Χόκινγκ θα ενταφιαστούν ανάμεσα στους συναδέλφους του Βρετανούς επιστήμονες, Ισαάκ Νεύτωνα και Κάρολο Δαρβίνο.

Η κόρη του Λούση, χαρακτήρισε την κίνηση η μουσική αυτή να συνοδεύει για πάντα τα λόγια του πατέρα της στο διάστημα ως μια «όμορφη και συμβολική χειρονομία που δημιουργεί μια σύνδεση ανάμεσα στην παρουσία του σε αυτόν τον πλανήτη, της επιθυμίας του να ταξιδέψει στο διάστημα, αλλά και των εξερευνήσεων στο σύμπαν, που συχνά πραγματοποιούσε στο μυαλό του».

«Πρόκειται για ένα μήνυμα ειρήνης και ελπίδας, ένα μήνυμα για την ενότητα και την ανάγκη να ζούμε όλοι μαζί πάντοτε σε αρμονία μεταξύ μας και με τον πλανήτη Γη».

Αξίζει να θυμίσουμε πως ο Στίβεν Χόκινγκ πέθανε 14 Μαρτίου 2018, μετά από μακρά μάχη με μια νευροεκφυλιστική νόσο σε ηλικία 76 ετών.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider