Τι αναφέρει το έγγραφο που υπέγραψαν Τραμπ-Κιμ Γιονγκ Ουν

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τι αναφέρει το έγγραφο που υπέγραψαν Τραμπ-Κιμ Γιονγκ Ουν

Η ιστορική συμφωνία μεταξύ του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και του Κιμ Γιονγκ Ουν συμπεριλήφθηκε σε ένα κείμενο που οι ηγέτες των δύο χωρών υπέγραψαν και έδειξαν στους δημοσιογράφους.

Ας δούμε τι περιλαμβάνει το κείμενο όπως φαίνεται στις φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν:

«Κοινή δήλωση του προέδρου Donald J. Trump των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής και του προέδρου King Jong Un της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κορέας στη Σύνοδο Κορυφής της Σιγκαπούρης

Ο Πρόεδρος Donald J. Trump των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής και ο Πρόεδρος Kim Jong Un της Επιτροπής Κρατικών Υποθέσεων της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κορέας (ΛΔΚ) πραγματοποίησαν μια πρώτη ιστορική σύνοδο στη Σιγκαπούρη στις 12 Ιουνίου 2018.

Ο Πρόεδρος Trump και ο Πρόεδρος Kim Jong Un διεξήγαγαν μια ολοκληρωμένη, εις βάθος και ειλικρινή ανταλλαγή απόψεων σχετικά με τα ζητήματα που σχετίζονται με την καθιέρωση νέων σχέσεων ΗΠΑ-ΛΔΚ και την οικοδόμηση ενός μόνιμου και ισχυρού καθεστώτος ειρήνης στην κορεατική χερσόνησο. Ο Πρόεδρος Trump δεσμεύτηκε να παράσχει εγγυήσεις ασφαλείας στη Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας και ο Πρόεδρος Kim Jong Un επιβεβαίωσε τη σταθερή και ακλόνητη δέσμευσή του να ολοκληρώσει την αποπυρηνικοποίηση της Κορεατικής Χερσονήσου.

Πεπεισμένοι ότι η καθιέρωση νέων σχέσεων ΗΠΑ-ΛΔΚ θα συμβάλει στην ειρήνη και την ευημερία της Κορεατικής Χερσονήσου και του κόσμου και αναγνωρίζοντας ότι η οικοδόμηση αμοιβαίας εμπιστοσύνης μπορεί να προωθήσει την αποπυρηνικοποίηση της Κορεατικής Χερσονήσου, ο Προέδρος Trump και ο Προέδρος Kim Jong Un δηλώνουν τα ακόλουθα

1. Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η ΛΔΚ δεσμεύονται να καθιερώσουν νέες σχέσεις ΗΠΑ-ΛΔΚ σύμφωνα με την επιθυμία των λαών των δύο χωρών για ειρήνη και ευημερία.

2. Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η ΛΔΚ θα ενώσουν τις προσπάθειές τους για την οικοδόμηση ενός μακρόχρονου και σταθερού ειρηνευτικού καθεστώτος στην κορεατική χερσόνησο.

3. Επαναβεβαιώνοντας τη Διακήρυξη Panmunjom της 27ης Απριλίου 2018, η ΛΔΚ δεσμεύεται να εργαστεί για την πλήρη αποπυρηνικοποίηση της Κορεατικής Χερσονήσου.

4. Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας δεσμεύονται να αποκαταστήσουν το POW / MIA* (*σ.σ. Αφορά την μοίρα των στρατιωτών των Ηνωμένων Πολιτειών που αναφέρθηκαν ως αγνοούμενοι στη δράση (MIA) κατά τη διάρκεια του πολέμου του Βιετνάμ), συμπεριλαμβανομένου του άμεσου επαναπατρισμού εκείνων που έχουν ήδη εντοπιστεί.

Έχοντας αναγνωρίσει ότι η σύνοδος κορυφής ΗΠΑ -ΔΚΚΚ, η πρώτη στην ιστορία, ήταν ένα γεγονός μεγάλης σημασίας για την υπερνίκηση δεκαετιών εντάσεων και εχθροπραξιών μεταξύ των δύο χωρών και για το άνοιγμα ενός νέου μέλλοντος, ο Πρόεδρος Trump και ο Πρόεδρος Kim Jong Un θα εφαρμόσουν πλήρως και με ταχύτητα τις διατάξεις αυτής της κοινής δήλωσης. Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας δεσμεύονται να διεξάγουν, το συντομότερο δυνατόν, τις επακόλουθες διαπραγματεύσεις, με επικεφαλής τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Mike Pompeo, και έναν αρμόδιο ανώτερο υπάλληλο της ΛΔΚ για την υλοποίηση των αποτελεσμάτων της διάσκεψης Κορυφής ΗΠΑ -ΔΚΚΚ.

Ο πρόεδρος Donald J. Trump των Ηνωμένων Πολιτειών και ο Πρόεδρος Kim Jong Un της Επιτροπής Κρατικών Υποθέσεων της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κορέας έχουν δεσμευτεί να συνεργαστούν για την ανάπτυξη νέων σχέσεων μεταξύ ΗΠΑ και ΛΔΚ και για την προώθηση της ειρήνης, της ευημερίας και της ασφάλειας της Κορεατικής Χερσονήσου και του κόσμου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider