Γάζα: Δύο Παλαιστίνιοι νεκροί από ισραηλινά πλήγματα

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Γάζα: Δύο Παλαιστίνιοι νεκροί από ισραηλινά πλήγματα

Δύο Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν από πλήγματα στη Λωρίδα της Γάζας.

Οι δύο άνδρες, ο 25χρονος Χουσέιν αλ Αμούρ και ο 28χρονος Άμπντελ Χαλίμ Αλ Νάκα, σκοτώθηκαν από βλήμα άρματος μάχης στα δυτικά της Ράφα, η οποία βρίσκεται στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας.

Νωρίτερα, ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι με άρμα μάχης στρατιώτες άνοιξαν πυρ κατά θέσεων ισλαμιστών, αμέσως μετά την εξουδετέρωση εκρηκτικού μηχανισμού που εντοπίστηκε στη μεθόριο.

Σε άλλο περιστατικό, η ισραηλινή αεροπορία έπληξε κατά τη διάρκεια της νύχτας δύο θέσεις της Χαμάς, η οποία κυβερνάει τη Λωρίδα της Γάζας.

Η επιχείρηση αυτή έγινε σε αντίποινα για σύντομη διείσδυση Παλαιστινίων μέσω των συνόρων κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Τουλάχιστον 118 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν από ισραηλινά πυρά στην Λωρίδα της Γάζας από τότε που ξεκίνησαν οι διαμαρτυρίες, στις 30 Μαρτίου.

Η πιο φονική ημέρα της κινητοποίησης αυτής ήταν η 14η Μαΐου, ημέρα της μεταφοράς της πρεσβείας των ΗΠΑ στο Ισραήλ από το Τελ Αβίβ στην Ιερουσαλήμ.

Ο ισραηλινός στρατός αντιμετωπίζει κατηγορίες για τη χρήση δυσανάλογης βίας και δέχεται αιτήματα για την διεξαγωγή ανεξάρτητης έρευνας.

Ο στρατός κατηγορεί την Χαμάς ότι χρησιμοποιεί την παλαιστινιακή κινητοποίηση ως κάλυψη για απόπειρες επιθέσεων στο Ισραήλ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider