Η Μίλαν μπορεί να πουληθεί σε τιμή ευκαιρίας

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Μίλαν μπορεί να πουληθεί σε τιμή ευκαιρίας

Τον Αύγουστο ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι πούλησε την Μίλαν σε μια ομάδα επενδυτών υπό τον κινέζο επιχειρηματία Γιονγκχονγκ Λι. Ένα όνομα τελείως άγνωστο στην Ιταλία και την Ευρώπη, κάτι το οποίο δεν είναι ασυνήθιστο για κινέζο επενδυτή. Αυτό που είναι τελείως ασυνήθιστο είναι πως o Γιονγκχονγκ Λι, αν και φέρεται ως μεγιστάνας της εξόρυξης, δεν είναι καθόλου γνωστός και στην Κίνα, σύμφωνα με τους New York Times.

Όπως και να έχει ο «άγνωστος» επιχειρηματίας είχε αρκετά χρήματα για να αγοράσει την Μίλαν από τον Μπερλουσκόνι για 828 εκατ. δολάρια και μάλιστα σε μια εποχή που η ιταλική ομάδα παρουσίαζε ζημιές ύψους 85 εκατ. δολαρίων. Είχε και αρκετά χρήματα για να οδηγήσει την Μίλαν σε ένα μπαράζ αγορών παιχτών ξοδεύοντας περίπου 200 εκατ. ευρώ στην μεταγραφική σεζόν. Όμως τα χρήματα αυτά ήταν σε μεγάλο ποσοστό αποτέλεσμα ενός πολύ ακριβού δανείου που πλέον «στοιχειώνει» τον ιταλικό σύλλογο.

Σύμφωνα με τον Guardian ο Λι στράφηκε για δάνειο στην Elliott Management, μια αμερικανικής εταιρεία διαχείρισης κεφαλαίων που ειδικεύεται στην αγορά χρέους αποτυχημένων εταιρειών και χρεοκοπημένων κρατών σε πολύ χαμηλές τιμές, ένα fund-κοράκι δηλαδή. Ο Λι πήρε σύμφωνα με τα δημοσιεύματα δάνειο ύψους 300 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 180 εκατ. χρησιμοποιήθηκαν για την αγορά της Μίλαν και τα υπόλοιπα 120 εκατ. για την χρηματοδότηση μεταγραφών. Το δάνειο πρέπει να αποπληρωθεί τον Οκτώβριο του 2018 με επιτόκιο ύψους 11,5% για τα 180 εκατ. ευρώ και 7,5% για τα υπόλοιπα.

Τα βλέμματα διεθνώς έχουν στραφεί σε αυτή τη συμφωνία. Σύμφωνα με τους New York Times, πολλοί αμφισβητούν την ικανότητα του Λι να αποπληρώσει τα δάνεια αυτά ή ακόμη και να «τρέξει» την ομάδα. Το ESPN αναφέρει ότι η Μίλαν «πρέπει να βρει 350 εκατ. δολάρια μέχρι του χρόνου τον Οκτώβρη για να κάνει την Elliott Management να εξαφανίστει», ενώ ρεπορτάζ της Sun αναφέρει ότι η UEFA διερευνά τα οικονομικά της ομάδας μετά από την αγορά της από τον Λι.

Ανάλυση στο Forbes αναφέρει ότι η Μίλαν, που μάλλον θα χάσει το προσοδοφόρο Champions League και πάλι του χρόνου, αργά ή γρήγορα θα πουληθεί ξανά και για λιγότερα απ’ όσα έδωσε ο Λι.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider