USGS: Άγνωστο το αίτιο του σεισμού στη Β. Κορέα

Viber Whatsapp Μοιράσου το
USGS: Άγνωστο το αίτιο του σεισμού στη Β. Κορέα

Δεν δύναται να εξακριβώσει τα αίτια του σεισμού 3,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που καταγράφηκε το Σάββατο στη Βόρεια Κορέα, αναφέρει το Γεωλογικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ, USGS. Αναλυτικότερα όπως ανέφερε δεν μπορεί να επιβεβαιώσει αν ο σεισμός «οφειλόταν σε έκρηξη ή ήταν ένα φυσικό φαινόμενο».

Επιπλέον το USGS ανέφερε ότι το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε 22 χλμ ανατολικά-βορειοανατολικά του Σουνγκτζιμπέγκαμ, στη Βόρεια Κορέα, κοντά στη βασική περιοχή πυρηνικών δοκιμών της χώρας.

Να υπενθυμίσουμε ότι η σεισμολογική υπηρεσία της Κίνας ανακοίνωσε ότι κατέγραψε έναν σεισμό μεγέθους 3,4 βαθμών στη Βόρεια Κορέα, ο οποίος πιθανόν να οφειλόταν σε «έκρηξη».

Ωστόσο αξιωματούχος της μετεωρολογικής υπηρεσίας της Νότιας Κορέας δήλωσε ότι η αρχική του άποψη είναι ότι πρόκειται για φυσικό φαινόμενο. Παράλληλα και ο Οργανισμός για τη Συνθήκη Πλήρους Απαγόρευσης των Πυρηνικών Δοκιμών (CTBTO) ανακοίνωσε ότι κατέγραψε το Σάββατο δύο σεισμικές δονήσεις στη Βόρεια Κορέα, οι οποίες προφανώς δεν οφείλονταν σε εκρήξεις.

«Δύο # Σεισμοί! Στις 0829UTC & ένας πολύ μικρότερος @ 0443UTC απίθανο να προκλήθηκαν από έκρηξη!», ανέφερε μεταξύ άλλων σε ανάρτησή της στο Twitter η εκτελεστική γραμματέας του CTBTO Λασίνα Ζέρμπο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider